Bjelovar 2014 – 4. zaporedno mednarodno tekmovanje

Toliko emocij, toliko čustev, toliko energije… pozitivne seveda, res sama pozitiva. Mogoče bi moral s tem zapisom počakati še kakšen dan, da prespim, vendar potem to ne bi bilo to, ne bi bilo tako iskreno, tako čustveno.

S Tajdo sva s telesom in dušo 100% v klubu. Tajda poleg treningov, vodenja skupin in urejanja financ dela še na občini. Jaz pa sem na prvo mesto postavil svojega sina, kar pomeni da je Kettlebell Lifting (moji treningi) trenutno na zadnjem mestu, kar se nekoliko pozna tudi na rezultatih.

Po navadi dan po tekmi govorim samo o najinih tekmovalcih, tokrat pa bom tudi nama s Tajdo namenil nekaj besed. Stvari se spremenijo, ko si odgovoren za druge. Midva sestavljava treninge, organizirava pot, skrbiva za dobro vzdušje, za dovolj hrane, za “mirnost” pred nastopom, motivacijo, spodbujanje, “fair play”, sojenje, umirjanje, sproščanje.. in to najinih atletov. Dejansko se za najin nastop pripravljava 10 minut, na hitro opraviva in potem spet delava kot trenerja. Mogoče sem jaz koga razočaral, ker sem v 7 minuti pri 80 ponovitvah odložil, ampak, dejansko sem dva dni prej komaj delal, z vročino ležal v postelji, pred sabo pa sem imel še cel dan in 12 tekmovalcev, ki so izjemno trdo trenirali. Za njih sem moral ostati zbran. Po drugi strani pa je moj konkurent naredil 36 ponovitev, tako da nekega pravega motiva nisem našel.

Tajda je tekmovala v dveh disciplinah, podzavestno pa je vedela, da ima za zlato medaljo možnosti v vaji, ki ji trenutno ne posveča posebne pozornosti. Midva sva veliko dosegla in težko vsako tekmo podirava osebne rekorde. Zdaj se “hraniva” z vašimi uspehi, z vašimi rekordi, z vašimi medaljami!

IN TEH JE BILO V SOBOTO VELIKO!

Že zgodaj zjutraj je bilo jasno, da bo tale sobota naš dan. Prav poseben dan! Vsi smo bili točni, šofer avtobusa je našel iz prve (kar se do sedaj še ni zgodilo), nihče ni pozabil osebnega dokumenta in ob dogovorjenem času smo odrinili proti Bjelovarju.

Že na avtobusu je Samo Jamnik (v soboto je praznoval 22. rojstni dan) prejel prvo darilo, tako da smo dvignili nivo pozitivne energije.


V Bjelovar smo prvič prišli pravočasno, nismo se izgubili in tudi vaganje tekmovalcev je potekalo brez zapletov. Tokrat dejanski kilogrami niti niso bili toliko pomembni, saj smo bili tekmovalci razdeljeni v kategorije in nismo upoštevali koeficienta.

Najprej sem bil na vrsti jaz. Cilj je bil, da naredim 80 ponovitev v 7 minutah, čeprav sem si rekel, da bom delal do konca, saj vem da sem trenutno zmožen popraviti svoj osebni rekord (113 ponovitev). No, po sedmih minutah sem odložil, ni bilo pravega motiva, prvo mesto pa sem tako ali tako že osvojil.

Nato so en za drugim začeli kapljati naši tekmovalci. Po pravici povedano se vrstnega reda niti ne spomnim, saj se je vse dogajalo zelo hitro, zato je najbolje, da napišem rezultate, jih podprem s slikicami in nekoliko pokomentiram.

Barbara Klopčič je z osebnim rekordom, 151 ponovitev z 12kg v vaji LongCycle osvojila prvo mesto. Nekoliko prelahka utež zanjo, ampak, čez poletje ni veliko trenirala, tako da sva se odločila naj nas s svojim nastopom podpre, naj bo z nami in pripomore k skupinskemu uspehu. ČESTITKE!

Sandra Penger, naša kapetanka, je prvič tekmovala s 16kg. Imela je veliko tremo, saj 16kg predstavlja zanjo velik izziv! Pred pol leta je sploh še ni uporabljala. Za Sandro je pesti držala cela naša ekipa, kajti nasmeh na njenem obrazu, solze sreče, šprint na zmagovalni oder… to je nekaj neprecenljivega! Z osebnim rekordom 86 ponovitev je fascinirala tako mene, kot tudi vse ostale v dvorani. Naj samo omenim, da je Aleksandra Barjaktar, kolegica iz nasprotnega moštva Giryatrija, verjetno ŠESTINOSEMDESETKRAT rekla TO SANDRA! Za vsako ponovitev! Res lepa gesta in hvala Aleks v imenu cele ekipe! Zasedla je tretje mesto! ČESTITKE!

Tjaša Kamšek je z lahkoto naredila osebni rekord s 16kg prav tako v vaji LongCycle. Verjetno bi naredila še kakšno ponovitev več, če ne bi narobe razumela mojih navodil.. 55?? 🙂
Tako se je ustavila pri 110 ponovitvah, le da je z desno roko (zaradi nesporazuma) naredila 65 ponovitev. No, na napakah se učimo. Tjaša je tako zasedla drugo mesto. ČESTITKE!

Petra Železnik bi (prav tako kot Tjaša) tekmovala z 20kg, vendar tokrat te izbire ni imela. Tako je s 16kg v vaji LongCycle naredila osebni rekord 125 povovitev in zmagala! ČESTITKE!


Tajda je najprej nastopila v vaji Snatch s 16kg, kjer je imela cilj narediti 160 ponovitev. OK, naj povem da pri Snatchu ni tako kot pri LongCycle ali Jerk, kjer točno veš koliko lahko narediš (nekje 5% več ali manj). Pri Snatchu je drugače. Odvisno je od magnezija, debeline ročaja, vlažnosti zraka in pa seveda tehnike. Pri Snatchu ena sama napaka pomeni konec. Vsaj konec upanja na dober rezultat. Tukaj mislim dober glede na zastavljen cilj. Tajda je v Snatchih nova in se teh stvari še uči, navajena pa je zmagovati v vaji LongCycle, zato bo na celotnem “performansu” potrebno še veliko delati. Kakorkoli, naredila je 147 ponovitev, kar je osebni rekord na tekmi in tako osvojila drugo mesto. ČESTITKE!

Alja Šauperl je zadnje čase obiskovala bolj kot ne samo skupinske treninge. Nisem ji pustil da trenira s tekmovalci. Namenoma, ampak to ni bila kazen, to je bila šola zanjo. Trmast karakter in pomanjkanja motiva ter zbranosti. Moja naloga pa je, da iz nje potegnem maksimum. No, to znam, Alja pa je tako s 170 ponovitvami osvojila prvo mesto. ČESTITKE! Zdaj se začnejo pa resni treningi 😉

Maruša Karničar je prvič na tekmi nastopila v “kraljevski disciplini”, v vaji Snatch s 24kg. To je profesionalna disciplina za dekleta, drug svet, nov nivo. Mislim, da jo je vseeno vse skupaj nekoliko presenetilo. Naredila je 56 ponovitev, kar je nekoliko pod ciljem, ampak, tako kot sem napisal pri Tajdi, ena napaka in serija je končana. Ker je bila sama v kategoriji je osvojila prvo mesto. Če bi primerjali vse rezultate pa bi bila tretja, kar pa tudi ni kar tako. ČESTITKE!

Špela Žužek se je prav tako pomerila v Snatchu s 24kg. Tudi zanjo je bil to prvi nastop v tej kategoriji. Tudi Špela je naredila nekaj manjših napak in serijo končala pri 96 ponovitvah. No, tako za Špelo kot tudi za Marušo je bila tale tekma zgolj vmesna postaja na poti v Hamburg. Tam bosta obe VELIKO bolje tekmovali. To pa vem zato, ker jima jaz pišem plan 🙂

Špelo je premagala izkušena tekmovalka, Ana Martinčič z rezultatom 100 ponovitev, vendar se je videlo, da bi lahko naredila vsaj še 10 ponovitev. Razultat, vreden spoštovanja! ČESTITKE tudi Ani!

Maruša in Tajda sta se med seboj pomerili še v disciplini LongCycle s 24kg Kettlebellom. Ker ni bilo dovolj tekmovalk, sta nastopili ena proti drugi, ne glede na razliko v teži. Maruša je po Snatchih čutila nekoliko bolečine v desni roki, zato je večino dela opravila z levo, Tajda pa je bila že tako ali tako od vsega skupaj nekoliko utrujena. Tajda še vedno drži svetovni rekord v kategoriji do 53kg, 104 ponovitve. Poizkušala se mu je čim bolj približati, zmanjkalo pa ji je 6 ponovitev. Izjemno dober rezultat, glede na to, da sva naredila samo en trening te vaje, saj se “tepe” s Snatchi. Maruša je naredila dobro serijo, 83 ponovitev, tako da je končala na drugem mestu. ČESTITKE obema!

Pri fantih sem najprej nastopil jaz. Moj konkurent je bil mlad Madžar, ki je prvič nastopil na tekmi z 32kg težkima Kettlebelloma. Kakorkoli, naredil sem dovolj ponovitev da so me ljudje videli na platformi, pokazal lepo tehniko in tempo, kar je bilo dovolj za zmago. Čestitike tudi nasprotniku in veliko sreče na svetovnem prvenstvu v Hamburgu!

Jan Valušnik obeta veliko, vendar ga je nekoliko težje pripravit, da se udeleži tekme. No, tokrat je šel z nami in tekmoval v vaji LongCycle z 2x24kg. Z osebnim rekordom 70 ponovitev si je pridvigoval drugo mesto! ČESTITKE!

Simon Jesenko se tekmovanj redno udeležuje in  je vedno zelo blizu medalje. No, tokrat si jo je res prigaral, čeprav je bil v izjemni konkurenci z vse boljšimi slovenskimi in hrvaškimi tekmovalci. Tekmoval je z 2x24kg v vaji LongCycle. Nisem siguren, če je naredil osebni rekord, vam pa, da si je pridvigoval tretje mesto! ČESTITKE!

V tej isti disciplini pa je nastopal tudi Aljaž Pavlič. Med njim in trenutno najboljšim hrvaškim tekmovalcem v tej vaji, Krešimirjem Puljičem, je potekal boj dobesedno do zadnje sekunde! Na koncu sta oba končala z osebnim rekordom, 91 ponovitev, vendar je prvo mesto osvojil Aljaž, saj je 4 kilograme lažji od Krešimirja. Tukaj grejo čestitke obema, verjetno pa sta tudi drug drugega gnala čez meje svojih sposobnosti, saj 91 ponovitev v vaji LongCycle s 24kg ni kar tako! To je tudi državni rekord (mislim da je Krešimir tudi postavil hrvaški državni rekord) v kategoriji nad 95 kilogramov! ČESTITKE!

Tokratno posebno alinejo pa si zaluži Samo Jamnik. Ne samo zato, ker je praznoval rojstni dan. V vaji LongCycle z 2x24kg je postavil ABSOLUTNI državni rekord (čeprav tehta zgolj 74kg), in sicer 94 ponovitev! Seveda je zmagal v svoji kategoriji! Posebno presenečenje pa so mu pripravili tudi gostitelji iz Bjelovarja, saj so mu spekli torto in ga tudi posebej nagradili ob osebnem przaniku! Res lepa gesta! ČESTITKE tako tebi Samo, kot tudi Vanji Selaku in njegovi ekipi iz Bjelovarja!

Tako smo VSI tekmovalci iz Slovenije dobili medalje in si kot EKIPA prizlužili PRVO MESTO!

Ja, mislim da smo res prava ekipa. Dihamo drug za drugega, se spodbujamo in najbolj pomembno, UŽIVAMO v trenutkih, ko smo skupaj. Včasih je težko, gremo drug drugemu že pošteno na živce, potem pa stopimo skupaj in zasijemo v vsem svojem sijaju.

Čeprav Kettlebell Lifting velja za individualen šport, v ŠD Kettlebells (ki treniramo v Kettlebells Centru) delujemo kot kolektiv! Vsi za enenga, eden za vse!

ČESTITKE!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017