Bjelovar Open – 5th edition

Kako pisati članke in novice na blog, ki sem ga pred 5 leti odprl kot svojega osebnega, zdaj pa je postal uradna stran Kettlebell Šport Zveze Slovenije.

Naj promoviram šport, čustveno odmaknjen od njega? Kot zunanji opazovalec? V tretji osebi? Naj promoviram vsakega, ki stopi na platformo? Naj se osredotočim na dogajanje zadnjih nekaj mesecev?

Ni lahko, vendar je Kettlebell Šport od samega začetka del mene in jaz del njega. Dokler bom zraven bom zraven s telesom in mislimi 100%, ko me ne bo več zraven, bom vse skupaj prepustil komu drugemu.

Za nami, tekmovalci iz Slovenije, iz Kettlebells centra, članov zveze… je še eno tekmovanje. Tokrat že peto zaporedno v Bjelovarju.

Vse skupaj je bilo letos okoli 80 tekmovalcev iz 5 držav, med njimi tudi veliko Slovenskih tekmovalcev in tekmovalk.

Ob 5:05 zjutraj se je naša ekipa, skupaj z ekipo N1 Gym iz Škofij in ŠD Kettlebells Škofja Loka odpravila proti Hrvaški meji. Tokrat rekordno število tekmovalcev, ki smo združeni zastopali barve Slovenije in pa seveda svojih klubov.

Poleg naših treh klubov je bilo iz Slovenije še nekaj tekmovalcev, ki pridno trenirajo in so pokazali perspektivo.

Začetno tremo sem prebil jaz, verjetno s svojim najslabšim nastopom, odkar tekmujem v Bjelovarju, vendar sem bil z mislimi pri naslednji seriji, kjer sta se pomerili Tajda in pa Nastasja Štesl ena proti drugi, pa tudi Špela Žužek in Maruša Karničar sta se v istem flightu borili za medaljo.

Vse boljši Madžar Laszlo Barcsik je zopet pokazal dobro formo in željo po zmagi. Na koncu sem sicer zmagal za 8 točk, vendar s svojim rezutlatom ne morem biti prav posebno zadovoljen. Tekma je sicer pregledna, kot nekakšen test za svetovno prvenstvo na Irskem, ki bo konec novembra, vendar mi test nekako ni najbolje uspel.

Povsem drugače pa so test opravili prav vsi moji varovanci!

Tajda je z osebnim rekordom na tekmi premagala vse boljšo Nastasjo Štesl, ter tako potrdila svoje mesto v reprezentaci.

Maruša Karničar je z osebnim rekordom na tekmi osvojila tretje mesto, Špela Žužek pa prav tako z osebnim rekordom iz tekem osvojila prvo mesto.

Kristina Pukl je na svoji prvi mednarodni tekmi osvojila prvo mestu v disciplini Snatch z 12kg, takoj za njo pa je bila Sandra Penger (do 63kg).

Naša najstarejša tekmovalka, Jadranka Gligič je z izjemnim nastopom osvojila drugo mesto v disciplini Snatch z 12kg (nad 63kg).

V disciplini Snatch s 16kg do 68kg je drugo mesto osvojila Alja Šauperl, prvo mesto pa Nastja Kuzmin.

V disciplini Snatch s 16kg nad 68kg je drugo mesto osvojila Sara Stanič. To je bil njen prvi mednarodni nastop, s 14 leti pa je bila tudi najmlajša tekmovalka!

Pred njo je bila na prvem mestu Petra Železnik, nahvaležno četrto mesto pa je tokrat zasedla Nena Nadarevič, tudi prvič na mednarodnem tekmovanju.

Debitanta na mednarodnih tekmovanjih sta bila tudi Stojan Krenkrer in Kristjan Prosen, ki trenirata šele dobrih 6 tednov, vendar sta od prej izjemno dobro kondicijsko pripravljena.

Stojan je zasedel drugo, Kristjan pa tretje mesto v disciplini LongCylce s 16kg.

Kljub svojim mladosti (23 let) je Samo Jamnik že zelo izkušen tekmovalec. V disciplini LongCycle do 85kg s 24kg Kettlebelli je osvojil prvo mesto.

V isti disciplini (LongCycle, 24kg) vendar telesni teži nad 95kg so naši tekmovalci zasedli prva štiri mesta.

Četrti je bil tokrat Aljaž Pavlič, tretji, povratnik na platforme, Rok Rotar, drugi Simon Jesenko, zmagal pa je najmlajši predstavnik moške ekipe, Toni Tomažič.

Med dekleti, ki so tekmovala v disciplini LongCycle s 16kg je do 53kg zmagala Sandra Penger, nad 68kg pa debitantka na mednarodnih tekmovanjih, Majda Huskič.

Tajda je nastopila še v disciplini LongCycle s 24kg in seveda zmagala, vendar se je videlo, da je bila čustveno izčrpana zaradi primarne discipline, Snatch.

Nase je še enkrat opozorila Nastasja Štesl, med njo in Tajdo pa bomo gledali še veliko zanimivih duelov, saj obe nastopata v isti disciplini in telesni teži.

Tudi Špela Žužek je pokazala, da bo letos zopet konkurenčna in v igri za medaljo na svetovnem prvenstvu.
Izspostavil bi tudi mlado Rebeko Pečjak iz Grosuplja, ki je z 200 ponovitvami v vaji Snatch (12kg) pokazala talent in perspektivo.

Tudi Uroš Skubic, prav tako iz Grosuplja, je opozoril nase z izjemno lepo tehniko in zbranostjo vseh 10 minut.

Kettlebell Lifting ima v Sloveniji lepo perspektivo, prav kmalu pa se bodo lahko vsi tekmovalci srečali na tekmovanju na “domačem” terenu in pokazali, kako napredujejo.

Skupinska

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017