Doping ali kaj drugega?

“Kaj je Gregor, se malo dopingiraš a?” se je oglasil bivši soigralec iz avtomobila. Pred kakšnim letom bi si zaradi take izjave skočila v lase… no, vsaj jaz bi skočil njemu, saj sem namreč 100% proti kakršni koli obliki jemanja prepovedanih substanc. Zakaj? Mogoče v kakšnem drugem članku.

Kaj se je pravzaprav dogajalo?

Malo ven iz samega centra mesta smo z ekipo Slovenian Kettlebell Club odprli nov trening center. In seveda je malo ven iz centra mesta tudi več narave, kjer se da malo razmigat po samem treningu s Kettlebelli. In tako sem se danes po končanem delu odpravil na 6km tek po okolišu. Za mano se je pripeljal avto in iz njega se je slišal stavek, ki sem ga uporabil na začetku članka. Začudeno sem se ustavil in pogledal kdo je. Bil je soigralec.. no, bolje rečeno bivši rokometni soigralec, ki se že kar nekaj časa smuka okoli Trening Centra IZZIV. Mislil je, da Kettlebell Lifting pomeni zgolj dvigovanje težkih Kettlebellov (tako kot misli večina ljudi, ko prvič sliši za Kettlebell Lifting).

Ne bom še enkrat na dolgo in široko razlagal da to seveda ni res, zanj pa sem si vzel nekoliko več časa (2 minuti, sej sem ravno za toliko zgrešil “time limit” treninga). Seveda sem ga vprašal kakšen doping nekaj, in njegove besedo so se najprej zdele kot mlatenje slame, potem pa so počasi dobivale na teži.

Rekel je, “Kaj je Gregor, se malo dopingiraš?” “Ne”, sem rekel, on pa je s krohotom odgovoril… “Ja, za vas “iz mesta” je tale zrak tukaj pravi “overdose” kisika, in bi verjetno veljal za doping, prevsem zato, ker tečeš in si tako polniš pljuča s kisikom…”

Hmn… tek… kisik… kondicija… vse to so pomembni elementi pri Girevoy Sportu in lahko bi rekel, da če je tako, potem se bom vsak dan “dopingiral” okoli Trening Centra IZZIV. Prav tako bom na “oxygen overdose” peljal svoje atlete po vsakem težjem treningu, da si malo sprostijo noge in napolnijo pljuča.

Trenige smo seveda pred poletjem nekoliko pojačali, zato kratek razteg po svežem zraku seveda nič ne škodi!

Sprejmite IZZIV in se tudi vi nadihajte svežega zraka v Trening Centru IZZIV!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017