Doseganje rankov ter njihov pomen

V Girevoy Sportu je doseganje Rankov podobno kot “osvajanje” pasov pri borilnih veščinah.

Višji rank pomeni več znanja in boljša psiho – fizična pripravljenost.

Rank lestvice se razlikujejo od organizacije do organizacije, vendar pa od CMS (Candidate for Master of Sports) naprej niso tako zelo drugačne. In, roko na srce, vsi Ranki do CMS so bolj ali manj odvisni od talenta, CMS pa pomeni že nekaj treninga in vloženega truda v trening moči, kondicije in koncentracije.

Rank je mogožno doseči le na uradnem tekmovanju ali Sport Campu, kjer je uraden sodnik, publika, kamera in profesionalni Kettlebelli.

Da pa Rank ne bo pomenil samo naziva pred imenom atleta, naj povem, kako si sam razlagam dosežen Rank:

Level I: Atlet/inja trenira nekaj časa, je osvojil/a tehniko in je dovolj močan/močna za dvigovanje predpisane uteži. Dobivati je začel/a na gibljivosti, to pa je edina sprememnba, ki se na telesu opazi.

CMS: Atlet/inja pridobiva na moči, izgublja se telesna maščoba, pridobivajo se vitke in čvrste mišice, ki pa so veliko bolj uporabne in funckionalne od velikih in napihnjenih mišic, ki jih dobimo z ostalimi vadbami.

MS: Atlet/inja je končno osvojil/a tehniko na visokem nivoju, ima zavidljivo eksplozivne, vzdržljive, prožne, fleksibilne in močne mišice, v glavi je naredil/a pomemben preskok, ki se bo poznal tudi pri ostalih dejavnostih (samozavest).

WCMS: Atlet/inja je v vseh vsesplošno odlično pripravljen. Psihično izdržate vse treninge, se pravilno prehranjevati, izgubiti tudi skoraj vso odvečno maščobo… to uspe le najboljšim in najvztrajnejšim. Za WCMS atleta lahko rečemo, da je vrhunsko pripravljen/a na vse športe in izzive, s katerimi se bo v življenju soočal na katermekoli področju.

Cilj v Slovenian Kettlebell Clubu je, da vsak, ki se odloči trenirati s Kettlebelli (cilj niti ni tako pomemben) doseže Rank (nivo) Master of Sports. To ne pomeni, da se mora ta oseba udeleževati tekmovanj ali se počutiti kot športnik/ca. To pomeni, da bo ta oseba postala vitka, močna, mišice, vezi in sklepe bo imela varne pred poškodbami, sposobna se bo ukvarjati z vsemi športi, saj so gibi, ki se izvajajo s Kettlebelli zelo kompleksni in eksplozivni.

Master of Sports pa je tudi časten naziv in ne vidim razloga, zakaj ne bi sprejeli izziva in se preizkusili. Če ste nekoč bili športnik, zakaj ne bi ponovno prišli v formo, ki ste je imeli nekoč. Če se s športom niste nikoli ukvarjali pa poizkusite, kakšen občutek je, ko se zlijete z okolico enako mislečih ljudi, se z njimi pogovarjate o clijih, vzponih in padcih, napredku v treningih… se skupaj udeležujete treningov in postajate del kolektiva, čeprav gre za individualen šport.

Girevoy Sport je lahko postane način življenja, saj je vsak trening izziv zase, tekma s samim seboj. Na ta način boste postali samozavestnejši in uspešnejši na vseh področjih.

Sprejmite IZZIV in se priključite SKC kolektivu, ekipi, ki navdušuje s svojim pristopom in nastopi, ki osvaja medalje, ki v znoju, krvi in solzah doživlja trenutke sreče in žalosti.

Ali pa naredite zase nekaj več, kot le hoja po nakupovalnih centrih in se udeležite skupinskih treningov Cardio IZZIV in Power IZZIV. Več o programih zelo zelo kmalu

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017