Državno prvenstvo in odprto prvenstvo Maribora

 

mb-open-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tako. Zadnje dejanje v letu 2016 je za nami. Zadnja tekma se je tudi tokrat odvila na Slovenskih tleh, bolj natančno, v Mariboru, še bolj natančno, v The Gymu, katerega lastnik je moj dober prijatelj Marck Goran Lorencin.

Kot že po pravilu, državno prvenstvo vsako leto organiziramo v drugem kraju in  s tem Kettlebell Lifting širimo izven Ljubljane, kar se je pokazalo za učinkovit način, saj se je letos tekme udeležilo rekordno število slovenskih tekmovalcev iz največ klubov do zdaj. 

Državno prvenstvo je potekalo med dekleti s Kettlebellom težkim 16kg v disciplini Snatch in med fanti s 24kg v disciplinah LongCycle in Biathlon.

Odprto prvenstvo Maribora pa je privabilo rekordno število tekmovalcev iz drugih držav in tako popolnoma upravičilo naziv mednarodnega tekmovanja. Tekmovalci iz Avstrije, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Srbije in Hrvaške so tekmo naredili izjemno zanimivo in bogato! Videli smo kar nekaj zanimivih dvobojev, osebnih rekordov in presenečenj.

Veseli dejstvo, da na tekmo pride vse več rekreativcev, tistih, ki s Kettlebelli trenirajo v skupinskih vadbah oziroma jim je Kettlebell le dodatek oziroma pripomoček pri treningu. To pomeni, da se tudi v Sloveniji Kettlebell vse bolj pravilno uporablja in da so trenerji vedno bolj ozaveščeni tudi o tej smeri treniranja s Kettlebelli. 

Zahvale gredo torej vsem trenerjem, ki Kettlebell lifting učijo v svojih telovadnicah oziroma vadbenih prostorih in hkrati motivirajo svoje varovance, da se udeležijo takega dogodka. 

Borut Kincl iz Novega Mesta je s seboj pripeljal svojega atleta, Damir Mikelič, ki deluje na primorskem, je na tekmo poslal dva tekmovalca, Primož Muhovic trenira sam v Ljubljani in se tekme ni ustrašil, Vanja in Natalija Oštir sta prav tako pogumno zastopali Brežice, Simon Jesenko iz Škofje Loke je prišel s svojim atletom, Marko Marinč in njegove varovanke pa so zastopale Grosuplje. Veliko je bilo tudi tekmovalcev iz Kettlebells Centra, ki trenirajo izključno na skupinskih vadbah. In prav vsi ste nastopili izjemno!

Sicer je res, da so to vsi tekmovalci, ki so v večini tekmovali z lažjimi Kettlebelli, vendar je to edini način, da je tekma tudi za njih zanimiva predvsem pa varna. Pri Kettlebellih je žal tako, da je potrebno tekmovalce razdeliti v več kategorij, pa tudi vsi tekmovalci ne morejo uporabljati enako težkih Kettlebellov. Vendar, nekje je potrebno začeti. Pomembno je, da se takih dogodkov udeležuje čim večje število rekreativcev, saj se bo med njimi sigurno našel kakšen talent ali pa zagrizen tekmovalec, ki bo želel več, trenirati s težjimi Kettlebelli, dosegati višje ranke in zmagovati v profesionalni konkurenci in na mednarodnem nivoju.

Velika zahvala gre torej vsem trenerjem, ki delujejo na področju Kettlebell Liftinga in sodelujejo s Kettlebell Šport Zvezo Slovenije, vsem tekmovalcem, ki se radi in predvsem redno udeležujejo tekmovanj in pa seveda vsem, ki pomagajo pri organizaciji takih dogodkov in podpirajo oziroma spodbujajo razvoj športa!

Zveza je v letu 2016 naredila lep korak naprej; pritegnili smo več atletov in klubov, s čimer smo postavili dobre temelje za naprej.

Rezultati tekmovanja:

results-slo-national-2016

results-mb-open-2016

 

Tags: , , ,

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017