EGSA Certificiranje uspešno!

EGSA (Europen Girevoy Sprort Association) Certificiranje je bilo prvič predstavljeno v Core Gym-u v Zagrebu.

Naj najprej predstavim EGSA kot organizacijo.

Zaradi poplav novih organizacij na področju Kettlebell Liftinga (Girevoy Športa) sem ugotovil, da bi bilo za šprot najbolje, da se vrnemo h koreninam njegovega izbora. Vse preveč je organizacij, Fitnes Centrov, telovadnic in trenerjev,  ki Kettlebell izkoriščajo kot revolucionaren pripomoček h treniranju, uporaba le tega pa jim je neznana kot dno oceana.

Girevoy Šport je šport, in kot to ga je potrebno predtstavljati. Ne gre samo za tekmovanja in prvenstva. Tako kot ljudje trenirajo atletiko, za rekreacijo, lahko tudi Kettlebelle dvigujejo za rekreacijo. Kar pa ne pomeni, da je dovolj, če iz interneta potegnejo bodybuilding program, in namesto palice ali ročk uporabljajo Kettlebelle.

EGSA stremi k promociji Girevoy Športa, saj le tak način treniranja prinaša obljubljene rezultate treniranja s Kettlebelli (kondicija, čvrste vezi, sproščene mišice in mentalno uravnovešenost)

V Zagrebu smo dobili tudi prvo EGSA Fitness Trenerko v Sloveniji, Tajdo Sobočan ter prve uradne sodnike. Tanja Šamec, Maruša Karničar, Katja Baštjančič in Boris Sobočan.

Zahvljujem se tudi vsem atletom, ki so prišli pomagat na seminar. Konec koncev so atleti tisti, zaradi katerih je EGSA sploh nastala.

Čestitke novim EGSA predstavnikom in zahvala Mariu Mlinariču, ki je odstopil Core Gym (kljub poplavi dva dni prej), Kettlebell Teamu iz Zagreba Giryatrija, Brunu Mandiču, soustanovitelju EGSA in vsem, ki ste pomagali s promocijo!

več o seminarju lahko izveste na www.egsa.eu

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017