EGSA P4P in prvo državno prvenstvo!

Napisali smo zgodovino!

Prvič v zgodovini smo organizirali državno prvenstvo! Čisto pravo!

V Škofji Loki, bolj natančno Retečah pri Škofji Loki, kjer svoji atlete trenira Simon Jesenko, je 7.12.2013 potekalo prvo uradno državno prvenstvo, sicer pod okriljem pravil EGSA (European Girevoy Sport Association) in v sklopu tekme “Pound for Pound best lifter around”, ki v Slveniji poteka vsako leto.

Skupaj se je v mali dvorani, ki pa je idealna za takšne dogodke, zbralo 33 tekmovalcev, kar je izjemno lepa številka. Tekmovalci iz 6 klubov (DRŠ Kuna, DRŠ Giriatrija, DRŠ KB Bjelovar, ŠD Kettlebells, ŠD KB Škofja Loka) in nekaj individualnih tekmovalcev je spoštpvanja vredna številka, saj Kettlebell lifting še zmeraj ni ne vem kako polurana športna disciplina.

V sklopu tekmovanja EGSA P4P so tekmovalci v obeh disciplinah (Biathlon in LongCycle) tekomvali en proti drugemo, saj je bil koeficient izračunan tako, da je vsaka ponovitev LongCycla prinsla dovolj točk, da se je rezultat lahko primerjal z rezultatom iz Biathlona.

Med dekleti so prepričljivo zmagala naša dekleta;

1. mesto: Alja Šauperl
2. mesto: Nastja Kuzmin
3. mesto: Maruša Karničar

 

 Med fanti so vsi trije pokali odšli na Hrvaško;

1. mesto: Nenad Gorički
2. mesto: Saša Murahovski
3. mesto: Mateo Gumelnik

V sklopu državnega prvenstva pa smo fante in dekleta razdelili v tri kategorije po telesni teži, in posebej tekmovali v disciplini Biathlon in LongCycle, o zmagovalki oziroma zvmagovlcu pa je vseeno odločal koeficient, saj je tako najbolj pošteno in tudi zanimivo.

Verjetno se bodo pravila nekoliko spremenila, vendar zasnovo imamo.

Na koncu so bili vsi tekmovalci zelo zadovoljni, imamo prve državne prvake in prvakinje, imamo dobro zasnovo in z dobrim delom verjemem, da nam bo uspelo že v letu 2014 narediti večje državno prvenstvo z več klubi, več tekmovalci in še boljšimi rezultati!

Čestitke še enkrat vsem za udeležitev na tekmi in ODLIČNE rezultate!

Uradni rezultati:

Rezultati-dp-2013

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017