Girevoy Sport klinike tudi v Sloveniji

Končno!!!

Četrtega aprila letos (4.4.2011) se v Ljuvljani odpora Kettlebells center IZZIV. Naziv Kettlebells uporabljamo iz dveh razlogov.

1. trenutno je angleški izraz za Girije (Kettlebells) veliko bolj popularen

2. ljudje besedno zvezo Girevoy Sport enačijo s tekmovanjem in si razlagajo, da je Kettlebells pač vse kar se počne s Kettlebelli, Girevoy Sport pa le športna oblika (čemur še zdaleč ni tako!!!)

Prav zaradi zgoraj navedenih razlogov smo se odločili ljudi tudi izobraževati na področju Kettlebell Liftinga (Girevoy Sporta). Do sedaj smo bili omejeni na zelo zgodnje termine samo med tednom, sedaj imamo svojo telovadnico, ki nam je dostopna 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

V svetu sedaj obstaja ogromno zvez in organizacij, ki učijo Kettlebell Lifting, Kettlebell Fitness in ostali oblike dvigovanja Kettlebellov, vendar se povsod pojavlja že znan obrazec. Plačate cca 1000€, dva dni trenirate kot nori, dobite papir in ste licenciran inštruktor. Poznam vsaj 1000 ljudi, ki so sledili temo obrazcu in končali tam, kjer so začeli…    … na začetku. Brez pravega znanja, brez nadaljne pomoči in brez dobrih rezultatov.

Naša vizija je, da se ljudem predstavi Girevoy Sport in vse ostale oblike dvigovanja Kettlebellov v vsej svoji lepoti. Za to pa potrebujete veliko več kot dva dni po 4 ure treninga s trenerjem, ki nima narejenega Ranka Master of Sports (le ta je pogoj, da je trener osvojil vsaj osnovno znanje in preživel dovolj časa pod Kettlebelli, da ima dovolj izkušenj o treniranju in ostro oko, za odpravljanje napak).

Girevoy Sport izvira iz “tsarske” Rusije, takrat pa je fizična pripravljenost pomenila nekaj drugega kot danes. Danes se fizična pripravljenost enači z izgledom, vendar so se apetiti povečali in ljudje več nimajo mej oziroma dobrega okusa kaj pomeni biti fit (več o tem si lahko preberete v kategoriji članki).

Girevoy Sport je v Rusiji še danes časten šport, Kettlebelle pa uporabljajo za pripravo vojske, športov, kjer je potrebna vzdržljivost (dolgi teki, veslanje, kolesarjenje), velika moč in eksplozivnost (boks, ekipni športi, dvigovanje uteži) ali kjer so vključeni gibi, ki na sklepe predstavljajo velik napor (BJJ, MMA, Judo…).

V Sloveniji imamo čast da se ponašamo z atleti in trenerji, ki smo osvajali medalje na večjih tekmovanjeh, tudi zlata odličja na svetovnih prvenstvih in večjih mednarodnih tekmah, imamo pa tudi enega izmed dveh moških predstavnikov  izven Rusije, ki mu je uspelo osvojiti Rank Master of Sports. Na poti do uspeha smo se srečevali s skoraj vsemi možnimi barikadami, prav zato pa smo iz vsake situacije prišli močnejši in boljši.

Zdaj je čas, da svoje znanje in izkušnje prenesemo na Vas!

Vsako leto bomo naredili Girevoy Sport kliniko, ki bo trajala dva meseca, vsak vikend, v soboto in nedeljo. To pomeni 8 vikendov, 16 dni ali 88 ur treniranja z začetnikom Girevoy Sporta v Sloveniji, z atletom, ki ima naziv Master of Sports in trenerjem, ki je iz svojih atletov naredil 4 svetovne prvake!

Prva taka klinika se bo zgodila že letos, število mest pa bo zaradi kvelitete dela omejeno na 12 ljudi.

Po opravljeni kliniki boste dobili priznanje glavnega trenerja Slovenian Kettlebell Club-a in diplomo.

SPREJMITE IZZIV in spoznajte Girevoy Sport v vsej svoji lepoti, izboljšajte svojo formo in postanite del elite SKC!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017