Girevoy Sport Triathlon – težje kot se sliši!

Zadnjih nekaj let se Kettlebell Lifting (Girevoy Sport) širi, dobiva na prepoznavnosti. To pa zato, ker se v vsaki državi kakšen entuziast, ki si pač noče priznati, da je to pač šport, ki ne bo nikoli tako popularen kot _________ (dodaj besedo).

Obstaja pa nekaj trenerjev (v nekaterih državah), ki se s tem ne obremenjujemo preveč. Sicer je težko, vendar pa smo s svojim pristopom in skoraj neumnim prepričanjem, da pa se bo vendarle prijelo, dobili sledilce, ki nam ostajajo zvesti. Teh je dovolj, da imamo motiv, željo, voljo in predvsem elan, da ljubezen do športa hranimo, gradimo, se izobražujemo ter organiziramo izobraževanja, tekmovanja, delavnice, ipd.

Sama tekma Kettlebell Liftinga je za gledalca lahko nekoliko nezanimiva, predvsem zaradi velikih razlik med kvlaliteto tekmovalcev, pa tudi nepozanavnja le teh.

Zato smo se v Kettlebells Centru odločili, da organiziramo tekmovanje, na katerega lahko pride kdorkoli, ki ima osvojene osnove Kettlebell Liftinga.

Pričakovali smo okoli 30 ljudi, predvsem iz slovenskih funksionalnih centrov, boot camp in CrossFit telovadnic ter Gymov, kjer delajo licencirani Kettlebell Lifting trenerji.

Zbralo se nas je 36! Od tega 17 iz Kettlebells Centra, Matej Cankar iz Fit Zone, Simon Jesenko iz Kettlebell Club Škofja Loke, Vani Kalapčiev iz EndZone in Marjan Oberman, ki s svojim trenerjem trenira preko interneta. Ostali tekmovalci so bili še Mark Stapleton iz Irske, Raphael Connes iz Francije ter ekipi DŠR Bjelovar in Šparta iz Zagreba.

Zaradi takšnih in drugačnih obveznosti so manjkali nekateri tekmovalci iz Hrvaške, sigurno pa imajo dober razlog tudi Slovenci.

Nazaj k športu. Triatlon smo organizirali zaradi prepoznavnosti, in zato, ker smo (še kako) zmotno mislili, da je to lahka disciplina. Sliši se enostavno, 6 minut LongCycle, 6 minut Jerk in 6 minut Snatch (dovoljena je samo ena menjava rok).

Vem da se bo slišalo nekoliko mačistično, vendar, tudi po pogovoru z nekaterimi tekmovalkami smo ugotovili, da je tale disciplina za moške precej težja, saj smo z dekleti zastavili dobro taktitko o menjanju rok, ki pri fantih ni mogoča.

Tekma je potekala v prijateljskem vzdušju, Kettlebells Center je bil napolnjen s pozitivno energijo, vse je potekalo izjemno hitro in brez enega samega zapleta.

Po koncu smo izračunali vrednosti in na podlagi le teh dobili zmagovlace med fanti in dekleti, ki so zmagali v obsolutno dvignjeni kilaži oziroma po koeficientu, kjer smo absolutni rezultat delili s telesno težo.

Prvi trije:

Dekleta absolutno:
1. mesto: Ana Martinčič
2. mesto: Alja Žorž
3. mesto: Alja Šauperl

Dekleta koeficient:
1. mesto: Ana Martinčič
2. mesto: Maruša Karničar
3. mesto: Alja Šauperl

Fantje absolutno:
1. mesto: Samo Jamnik
2. mesto: Mark Stapleton
3. mesto: Krešimir Puljić

Fantje koeficient:
1. mesto: Mark Stapleton
2. mesto: Samo Jamnik
3. mesto: Matic Bevčar

Zopet bom izpostavil dva tekmovalca, prva je Ana Martičič iz Zagreba, ki je zmagala prepričljivo. Vidi se, da dobro trenira, je tehnično dobro podkovana in tudi blizu vrhuncu svoje forme, saj jo čez slab mesec čaka Evropsko prvenstvo.

Med fanti pa je Samo Jamnik zopet pokazal kdo trenutno kraljuje na platformi. Bil je na vrsti v prvem flightu, kar pomeni da ni vedel kaj ga čaka. Vsi smo bili v pričakovanju kaj se bo zgodilo. Ker pa je bil v prvi skupini, nismo vedeli, ali je njegov rezultat dober ali ne. Seveda je bilo ostalim tekmovalcem za njim precej lažje, saj so lahko nekoliko računali kako bodo dosegli več točk.

Po rezultatih sodeč lahko vidimo, da ni res, da ja lažjim tekmovalcem lažje, saj sta najlažja tekmovalca (Samo 79kg in Mark 72,6kg) osvojila absolutno prvo in drugo mesto!

Takoj po tekmi smo vsi v en glas rekli: “Nikoli več!!!”, vendar pa, ko smo se vzeli dan, dva za razmislek smo ugotovili, da za rto pravzaprav treniramo. Da trpimo med eventom in se zabavamo po koncu. Verjetno bomo naslednjič nekoliko pametneje razporedili moči, tekma pa bo sigurno ostala na koledarju dogodkov v Kettlebells Centru!

Hvala vsem ki ste prišli, hvala za podporo dogodkov in športa ter hvala vsem mojim našim atletom za zaupanje in vztrajnost!

Upam, da smo se z zabavico v “200 Bar” uspeli vsaj nekoliko zahvaliti za zvestobo!

 

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017