Grand Prix in Zagreb Open, Junij 2014

Tekmovanja Grad Prix letos potekajo na pobudo organizacije IUKL, gostitelji pa so Francija, Rusija, Anglija, Japonska, USA in Hrvaška.

Organizator (tokrat Igor Špoljarič iz kluba Sparta Zagreb) pa po navadi doda še “lokalno” tekmo, saj na ta način privabi več tekmovalcev.

Tudi tokrat sta potekali vzporedno dve tekmovanji, obe pa sta bili odlično organizirani in skoraj nemogoče je bilo ločiti med enim in drugim.

Slovenijo smo zastopali tekmovalci iz dveh klubov, ŠD Kettlebells in Kettlebells Škofja Loka (Simon Jesenko), vsi pa smo se odlično odrezali.

Na tekmo se nismo posebej pripravljali, saj imajo mlajši tekmovalci izpitna obdobja, jaz in Tajda sva utrujena od vseh tekem, ki sva jih letos že naredila zato varčujeva z močmi za pomembnejša tekmovanja, mlajšim (beri novim) tekmovalcem pa take tekme služijo kot nabiranje izkušenj, ki so zelo pomembne za večja tekmovanja.

Posebni gost na tekmi je bil Denis Vasiliev iz Rusije, Master of Sports svetovnega razreda, ki je podprl tekmovanje in nastopil v disciplini LongCycle z 2x24kg, kjer je naredil 125 ponovitev v kategoriji do 85 kilogramov.

Rezultati:

Zagreb Open:

Snatch, -68kg (12kg Kettlebell)
3. mesto: Sandra Penger ; 87 ponovitev,

Snatch, +68kg (12kg Kettlebell)
1. mesto: Tjaša Kamšek; 185 ponovitev,


LongCycle, +68kg (16kg Kettlebell)
1. mesto: Julija Ogrin Papič (124 ponovitev)
2. mesto: Petra Železnik (121 ponovitev)


Grand Prix:

Dekleta:

Snatch, -68kg (16kg Kettlebell)
2. mesto: Tajda Sobočan (140 ponovitev)

 

Snatch, +68kg (16kg Kettlebell)
1. mesto: Maruša Karničar (191 ponovitev)
2. mesto: Nastja Kuzmin (185 ponovitev)

LongCycle, – 68kg (24kg Kettlebell)
1. mesto: Tajda Sobočan (97 ponovitev)
3. mesto: Alja Žorž (40 ponovitev)


LongCycle, +68kg (24kg Kettlebell)
1. mesto: Maruša Karničar (94 ponovitev)

Absolutno:

2. mesto: Tajda Sobočan
3. mesto: Maruša Karničar

 

Fantje:

LongCycle, -85kg (24kg Kettlebell)
1. mesto: Samo Jamnik (68 ponovitev)

LongCycle, +95kg (24kg Kettlebell)
4. mesto: Simon Jesenko (46 ponovitev)

Biatlon, -95kg (24kg Kettlebell)
1. mesto: Gregor Sobočan, Jerk 153 ponovitev, Snatch 222 ponovitev (Total: 264 točk)

Absolutno:

1. mesto: Gregor Sobočan


———————————————————————————————————————————-

Sandra Penger: Sandra je prvič tekmovala v vaji Snatch, zato je bila izjemno nervozna. Vendar je Snatch vaja, pri kateri ne gre vedno vse po planu, za razliko od Jerka in LongCycle. Pri vaji Snatch je zapestje po navadi ključni faktor, ki nam onemogoči nadaljevanje serije, pa čeprav ostali deli telesa sploh še niso prišli na delovno temperaturo. Zato je pomembno, da se vedno sprostimo in začnemo nekoliko rezervirano. Pomembne izkušnje za našo kapetanko. Avtogeni trening bo prišel še kako prav!

Tjaša Kamšek: debitantka na kakršnemkoli športnem tekmovanju. Na treningih kaže izjemen potencial, na tekmi pa ga je samo potrdila. Prav tako kot Sandra pa bo seveda morala delati na koncentraciji, vendar na drugačen način. S pogumnim nastopom si je pridvigovala zlato medaljo, kar je dobra popotnica za nadaljevanje.

Petra Železnik: verjetno zadnja tekma s 16kg v disciplini LongCycle, saj je “premočna” za to disciplino, s 16kg v roki pa se je z njeno višino skoraj nemogoče premikati hitreje. Odličen nastop!

Julija Ogrin Papič: Tako kot Petra tudi Julija več ne bo tekmovala s 16kg v tej disciplini, saj je 16kg premalo za atletinjo s tako dobro tehniko. Odličen nastop!

Nastja Kuzmin: Nastja veliko trenira z dvema Kettlebelloma in sicer disciplino LongCycle z 2x16kg. Ta disciplina pa “škodi” Snatchu, v katerem se je Nastja pomerila na tej tekmi. Z malo treninga lahko z LAHKOTO naredi 200 ponovitev, potrebno pa bo postavit prioritete.

Alja Žorž: Alja je zmožna veliko več, kot je pokazala na tej tekmi. Za dvigovanje 24kg je potrebna 100% koncentracija, Alja pa je bila z mislimi drugje (osebno, jaz in ona veva, kaj je bilo). Tudi tak nastop se zgodi. Čestitike za pogum in podporo ekipi, da si stopila na platformo.

Maruša Karničar: Izjemen nastop v vaji LongCycle s 24kg (94 ponovitev, Master of Sports). Maruša je nastopila v dveh disciplinah, tako da je v vsaki morala za 5% zmanjšati tempo, ker bi drugače v eni od disciplin pogorela. Snatch je tako naredila nekaj manj ponovitev kot je trenutno zmožna, vendar vseeno v obeh disciplinah dosegla prvo mesto. Odlična nastopa!

Tajda Sobočan: Kot sem že omenil, Tajda se na to tekmo ni pripravljala, vendar pa je “fighterka” in nikakor ne pusti, da bi je kdo odvzel naziv “kraljica LongCycle”. Čeprav že več kot 8 mesecev te discipline sploh ne trenira, je s 97 ponovitvami z lahkoto osvojila prvo mesto. Snatch je disciplina, ki ji ne leži najbolj, vendar je vseeno osvojila drugo mesto.

Samo Jamnik: sredi izpitnega obdobja 3. letnika strojne fakultete Samo sploh ni vedel, ali se bo tekme lahko udeležil ali ne. Na treningih je z mislimi v šolskih klopeh, tako da njegov rezultat sploh ni tako pomemben. Pomembna je poteza, da je kljub primankljaju časa vseeno odpotoval z nami v Zagreb in bil z ekipo. Lep zgled za ostale!

Simon Jesenko: Simon je imel veliko težav z dvorano v Škofji loki, pa še novo službo si je iskal, tako da ni treniral optimalno. Vseeno je prišel in podprl dogodek. Do pete minute je šlo vse po planu, potem pa mu je znoj pritekel na dlan in tako je izgubil Kettlebell. Do konca leta bo siguno izpolnil svoj cilj, 80 ponovitev v vaji LongCycle z 2x24kg.

Gregor Sobočan: meni ja ta tekma služila kot regeneracija med težkimi tekmami, ki sem jih letos opravil že preveč. Čaka me še svetovno prvenstvo, do takrat pa je še veliko časa in še več garanja na treningih. Vesel sem, da sem tekmoval in tudi osvojil prvo mesto, saj je vsak nastop zgodba zase. Nobena zmaga ni v naprej določena, nikoli ne bo nasprotnik kar pustil, da bi jaz zmagal. Meni vzeti skalp na takih tekmovanjih je velik motiv, zato moram vsako tekmo “odigrati” pametno.

Naslednja postaja: Bjelovar, 27.9.2014!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017