Haltern, Tajda in Grega

Čudovito mesto ob jezeru daleč na severu Nemčije, od koder nosim lepe spomine.

Pred štirimi meseci me je Grega prvič povabil v Haltern. Bilo mi je prijetno sprejeti povabilo. Dvanajst urna vožnja nama je ob klepetu hitro minila. V Halternu sem spoznala dve zelo gostoljubni in simpatični družini.

Seminar je potekal v Kettlebell klubu dr. Hermana Korte, katerega organizator je bil. Na steni njegovega kluba je bil razobešen plakat »Kettlebells seminar mit 2 masters of sport Gregor Sobočan(Slovenija) und Valentin Egorov (Rusija) .Takrat sem prvič poslušala strokovno predstavitev Kettlebells športa in spoznala pomembnost pravilnega prenašanja znanja v besedi in praksi. Vse sem dokumentirala – fotografirala in med seminarjem pod Gregčevim vodstvom tudi sama pokazala trening z 8kg kettlebellom.

 

 

 

 

Organizator in slušatelji so bili nad Gregorjevim vodenjem izredno zadovoljni. Spomnila sem se, ko mi je Grega nekoč, ko je bil še gimnazijec, rekel da bi bil rad trener. Že od malega se je ukvarjal z različnimi športi. Športne navade so mu ostale, šport je orodje, s katerim se je oblikoval, spreminjal in gradil samega sebe in pomagal isto početi tudi drugim. Prenesel jih je v vsakdanje življenje. Svetuje, vodi in trenira ljudi, ki si tega želijo. Združuje bogate izkušnje športnika, praktična in teoretična znanja pridobljena s štujem številnih knjig (tudi v ruščini) pa prenese na uspešno voden trening. Mislim, da je v tem našel neizmerno zadovoljstvo. Dr.Herman Korte ga je ponovno povabil na vodenje seminarja, ki bo naslednje leto.

 

 

 

 

 

 

 

10.septembra 2011 je dr. Herman Korte organiziral srečanje in tekmovanje v kettlebell liftingu. Tokrat je Grega pripeljal s seboj del svoje ekipe: Tajdo,Aleša in Špelo. Povabil je tudi mene,vprašal ali bom tekmovala, vendar nisem bila prepričana ali sodim na tekmo. Vendar, na dolgo pot gre pol moje družine in vesela sem bila, da bomo skupaj in da bom zopet videla Haltern in se srečala s prijetnimi ljudmi. Misli so mi uhajale v Gregorjev in Tajdin trud, ki ga vlagata v treninge. Tajda in Grega že nekaj let sodelujeta in vodita treninge v kettlebels centru. Tajda me je od samega začetka vabila s sabo na treninge. Ko sem prišla utrujena iz službe, včasih nisem imela volje, da bi se sploh gibala. Ona je znala s svojo vedrino dopolniti še tako težak dan. »Mami, zdrav način življenja ni sedeti pred TV, jesti in počivati, ampak gibati in uživati v rekreaciji « Ko sva prišli na trening, je bila tam skupina različno starih rekreativcev in ko smo se pod Tajdinim vodstvom začeli ogrevati, sem pozabila na službene težave. Osredotočila sem se na vadbo s kettlebelli, ki me je zasvojila. Razgibala sem si telo in obenem psihično odpočila. Grega in Tajda sta me naučila pravilnih tehnik gibanja in dvigovanja kettlebellov: jerkov,snatchov,swingov,….ta šport sta vtkala v naše življenje na tak način, da nas še bolj povezuje.

 

 

Oba vlagata v treninge mnogo truda. Treninge piše Grega, ki se ukvarja izključno s ketlebell liftingom in ve kaj je cilj vsakega treninga s tem orodjem. Tajda izjemno rada dela z ljudmi. Na treningih ustvari pozitivno energijo, je samodisciplinirana, nepopustljiva in ji uspeva ustvariti delaven, vendar dovolj sproščen in prijateljski, predvsem pa človeški odnos. Zna tudi »švicat« z nami. »Torej danes gremo na tekmo in prav vsi bomo pokazali koliko zmoremo«, sem si rekla.

Ko smo prispeli v Haltern, je Grega dr. Hermanu predstavil svojo ekipo, še posebej sestro Tajdo in mu povedal kako sodelujeta. Tekmovanje se je začelo 10.9.2011 dopoldan in so naši tekmovalci kot pričakovano, super opravili svoje delo. Med zadnjimi sem stopila na platformo in poskusila izpolnit svoje cilje. Naredila sem 212 snatchow in tako presenetila sebe in našo ekipo. Še bolj pa sem bila vesela, da sem izpolnila pričakovanja, ki sta si jih zastavila Grega in Tajda.

 

Zame je bilo to srečanje v Halternu lep dogodek in se bom še kdaj udeležila takih srečanj in tekem.

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017