IUKL European Cup v Zagrebu

Za nami je izjemno uspešen vikend!

Sedaj ne tekmujemo več zgolj v amaterskih tekmovanjih in pod okriljem “marketinških” organizacij. Zdaj gre za res!

IUKL je ena od dveh organizacij, ki sta dejansko športni organizaciji. Vse ostale organizacije so bolj licenčne, saj Kettlebell Lifting kot šport v večini držav ni priznan. Prav tako je tudi v Sloveniji.

IUKL pa je ruska organizacija, neprofitna, profesionalna. Prav vsi najboljši Kettlebell Lifterji na svetu tekmujejo pod okriljem te organizacije. Tudi  v Zagrebu so bili. Bili smo priča svetovnemu rekordu v vaji Snatch (Anton Anasenko, 207 ponovitev v kategoriji do 85kg) in pa svetovnemu rekordu v vaji Clean & Jerk (Mattia Amodio, 90 ponovitev v kategoriji do 85kg).

Ker je bil to pokal (in ne prvenstvo) je lahko iz ene države prišlo več klubov, tako da smo tokrat Slovenijo zatopali kar trije klubi, ŠD Kettlebells in ŠD Krossfit Simptom (pod skupnim imenom Slovenian Kettlebell Club) in pa ŠD Vigorground.

Tako je bilo na prvenstvu 11 tekmovalcev, 10 jih je tekmovalo v amaterski kategoriji, jaz pa sem se pomeril s profesionalci. Amaterji (ta izraz je nekoliko hecen, vendar o tem nekoliko kasneje) so v moški konkurenci tekmovali s 24kg, v ženski konkurenci pa s 16kg. Profesionalci (OK, ta izraz je pa še toliko bolj smešen) pa smo se pomerili v moški konkurenci z 32kg, dekleta pa s 24kg.

Prvi dan smo nastopili:

Gregor Sobočan (ŠD Kettlebells), kategorija do 85kg, 2x32kg, Jerk 94pon, Snatch 131pon, 2. mesto

Nastasja Štesl (ŠD Vigorground), kategorija do 56kg, 16kg, 141 ponovitev, 1. mesto

Barbara Klopčič (ŠD Kettlebells), kategorija do 63kg, 91 ponovitev, 3. mesto

Alja Šauperl (ŠD Kettlebells), kategorija do 63kg, 143 ponovitev, 1. mesto

Nastja Kuzmin (ŠD Kettlebells), kategorija do 77kg, 176 ponovitev, 2. mesto

Maruša Karničar (ŠD Kettlebells), kategorija do 77kg, 195 ponovitev, 1. mesto

 

Drugi dan pa so nas zastopali fantje v vaji LongCycle, in sicer:

Blaž Strožer (ŠD Kettlebells), kategorija do 85kg, 69 ponovitev, 4. mesto

Peter Zmagaj (ŠD Vigorground), kategorija do 95kg, 68 ponovitev, 4. mesto

Simon Jesenko (ŠD Krossfit Simptom), kategorija do 95kg, 70 ponovitev, 3. mesto

Aljaž Pavlič (ŠD Kettlebells), kategorija do 105kg, 75 ponovitev, 3. mesto

Toni Tomažič (ŠD Kettlebells) Kategorija do 105kg, 75 ponovitev, 2. mesto (* zaradi 0,4kg manj kot Aljaž je kljub istemu številu ponovitev toni zmagal)

Na koncu so mene izbrali še v ekipo Evrope, s katero smo se pomerili proti reprezentanci Italije in Rusije. Osvojili smo drugo mesto, za Rusi in pred Italjani.

Tekma je bila dobro organizirana, Igor Spoljarič (predstavnik Hrvaške v IUKL Organizaciji) in njegova ekipa so se zelo potrudili.

Lepo je videti, da se Kettlebell lifting širi tudi po drugih klubih v Sloveniji, saj bomo le tako lahko dvignili kvaliteto in še kašnega tekmovalca pripravili, da se bo lahko pomeril z najboljšimi. Na tak način bomo lahko imeli več tekem, navdušili bomo lahko mlajše športnike, tako da se bomo lahko “ta stari” počasi usmerili v treniranje mladih.

Naslednji teden pa držite pesti za naša dekleta, ki se bodo pomerila na svetovnem prvenstvu v Chicagu!

 

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017