IUKL svetovno prvenstvo, Dublin 2015

Kaj napisati o tekmovanju, kjer so nam dvakrat vdrli v hišo, kjer smo živeli, izgubili eno medaljo za eno ponovitev ali pa 900 gramov, izgubili medaljo (drugo mesto) zaradi “Boršča”, pred tekmovanjem ostali brez ene izmed favoritk za medaljo in podobno…?

Samo najboljše in najlepše!

Ja, na vsako stvar se lahko gleda iz vsaj dveh zornih kotov!

Prvič smo na svetovno prvenstvo odšli kot sestavljena reprezentanca, ne zgolj atleti iz enega kluba. Sara Stanič in Nena Nadarevič sta iz novonastalega kluba iz Škofij prvič oblekli reprezentančne majice.

Sara je s svojimi 14 leti, lepo tehniko in močjo impresionirala vse, trenerje, gledalce in tekmovalce.

Nena je odlično opravila svoj prvi nastop na svetovnih prvenstvih.

Alja Šauperl je v izredno številčni in močni konkurenci zasedla četrto mesto.

Petra Železnik je naredila ogromen korak naprej, prav tako kot Maruša Karničar.

Tajda je z osebnim rekordom s svetovnih prvenstev pokazala, da je iz pravega testa.

Jadranka je med veterankami osvojila tretje mesto!

Rezultatsko gledano smo bili nadpovprečni, kar se tiče uvrstitev, pa bi za več medalj potrebovali nekaj več sreče.

Ni pomembno samo sodelovati, finala in svetovna prvenstva se zmaguje. Mogoče ne ravno Rusov, ki so svetlobno leto pred nami, ampak tekmovalcem iz ostalih držav bivše sovjetske zveze pa že dihamo za ovratnik.

Kvaliteta Kettlebell Liftinga v Sloveniji raste. Pojavlja se konkurenca med klubi, kar pomeni, da ne bo mogel nihče spati na lovorikah. Da rezultati iz lanskega leta, prejšnega svetovnega prvenstva, prejšnega tekmovanja ali treninga ne štejejo nič več.

Vse več zanimanja za šport dviguje kvaliteto, zasledovalci skrbijo, da nihče ne počiva. Trenerji iz vsega sveta prihajajo v Slovenijo in širijo svoje znanje, pomagajo tako začetnikom kot tudi tistim, ki so že nekoliko na višjem nivoju.

Mogoče je svetovno prvenstvo pustilo nekoliko grenak priokus, ker se domov nismo zopet vrnili s celim šopom medalj, vendar, to je šport, včasih je potrebno več sreče kot pameti.

Potrebno je potegniti črto pod leto 2015 (svetovno prvenstvo je vrhunec sezone, zdaj sledi še nekaj manjših, revialnih tekem).

Letos smo tekmovali v Kettlebells Centru, v Zagrebu, na Madžarskem, pa v Bjelovarju, v Škofji loki, v Škofijah, na Irskem in zdaj bomo še v Ljubljani (19.12.2015 v vojašnici Edvarda Peperka).

V letu 2016 lahko pričakujemo še več tekem v Sloveniji, pa tudi izven nje.

Skupaj z IUKL pripravljamo kar nekaj zanimivih dogodkov, saj bo svetovno prvenstvo v Kazakstanu, kamor pa verjetno ne bo odpotovalo prav veliko nižje rankiranih tekmovalcev.

Čestitke vsem, ki ste v letu 2015 stopili na platformo (na kateremkoli tekmovanju) in tako podprli Kettlebell Lifting v Sloveniji.

To priložnost bom izkoristil še za poziv na tekmo 19.12. in pa vse tekmovalce in klube, da se priključite zvezi, saj je to edini način, da skupaj dvignemo kvaliteto Kettlebell Liftinga in postanemo kot država še bolj konkurenčni ostalim, precej večjim in številčnejšim državam!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017