Klemen Jenko, najmlajši tekmovalec v SKC

Da je Kettlebell Lifting časten šport zdaj že vsi vejo. To pomeni, da dobiva tudi na prepoznavnosti in da se ljudje vse raje odločajo tudi za nastopanje na kakšni tekmi, radi posežejo po rankih in jim ni vseeno, če v treningu ne napredujejo.

Kettlebell Lifting je primeren za vse starostne skupine, za vse generacije in za oba spola. To ekipa Slovenian Kettlebell Cluba dobro ve, saj imamo v ekipi starostni razpon tekmovalcev od 18 – 53 let. In prav to je tisto, kar našo ekipo krasi na tekmah, ne delamo razlik, med seboj se vsi dobro razumemo in spodbujamo drug drugega tako na treningih kot tudi na tekmah.

Svoje izkušnje o tem, kako je začel trenirati, kako se je pripravljal na tekmo, kako je vse skupaj potekalo nam je zaupal naš najmlajši tekmovalec, 18 letni Klemen Jenko.

    S Kettlebelli sem začel trenirati leta 2011 v mesecu avgustu. Za to obliko rekreacije mi je povedal prijatelj Gorazd, ki v Kettlebells Centru trenira že dobri dve leti. Najprej se mi niti sanjalo ni o čem govori, vendar me je vseeno prepričal da sem se udeležil začetnih treningov in moram priznati, da mi ni žal. 

   Ker se pred tem nisem ukvarjal z nobenim športom so se mi treningi zdeli zelo težki ker sem bil totalno brez kondicije in moči. Po treh mesecih pa so bili rezultati več kot očitni, zato me je Gregor povabil med tekmovalce, saj je v meni prepoznal talentiranega lifterja. Tako sem dobil program, ki ga je Gregor sestavil posebej zame in mi povedal, da brez trdega dela tudi rezultatov ne bo. Glede na njegove izkušnje sem vedel, da mu gre zaupati.

   Na treningih mi je najbolj všeč to, da moraš dati vse od sebe, tako da se na koncu počutiš popolnoma izčrpan, hkrati pa tudi zadovoljen, saj veš da si trening dobro opravil in da bodo rezultati prišli kmalu! Seveda brez urejene prehrane ne gre, v ekipi pa je poskrbljeno tudi za izobraževanje na tem področju, tako da je “ponudba” popolna.

   Moja prva tekma je bila planirana v decembru, vendar me je gripa priklenila v posteljo le 14 dni prej, tako da smo spremenili načrt in se začeli pripravljati na tekmo v Pisarovini, ki jo je organizirala ekipa Giryatrija iz Zagreba v okviru organizacije EGSA.

Tudi med pripravami na to tekmo zdravje ni bilo popolnoma OK, tako da sem moral izpustiti nekaj pomembnih treningov. Gregor se je odločil, da bom namesto z 20kg tekmoval s 16kg, saj je pomembno da na prvi tekmi naredim dober rezultat in tako dobim še kako pomembno samozavest. Cilj je bil, da naredim vsaj 100 ponovitev. Čeprav mi je na koncu uspelo, moram priznati, da sem bil zelo nervozen. Ves čas sem se spraševal ali sem dovolj pripravljen, ali bo ekipa razočarana če mi ne uspe, ali bom lahko zdržal vseh 10 minut… No, ob tako bučnem navijanju mojih sotekmovalcev neuspeh skorajda ni mogoč, tako da se celi ekipi zahvaljujem za vso spodbudo, tako na treningih kot tudi na tekmi.

Pohvaliti moram tudi ostale tekmovalce in trenerja, ker smo kot ekipa osvojili drugo mesto, čeprav nas je bilo samo 10. Zelo sem vesel, da sem del te ekipe, saj sem zdaj dobil še dodatno motivacijo za treninge, ki jih je brez ekipe težko narediti.

Naslednja tekma je v Milanu in se že veselim treningov.

Ta šport priporočam vsem, probat ni greh, mogoče vam bo pa všeč!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tako, Klemen je prebil led in naša ekipa verjame, da lahko s takimi telesnimi predispozicijami cilja na visoke ranke.

Sprejmite IZZIV in se tudi vi preizkusite.. Kot pravi Klemen, mogoče vam bo pa všeč!

 

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017