Maruša Karničar – intervju

Pred vami je intervju z Marušo Karničar, ki je v letu 2012 naredila največji korak naprej kar se tiče Kettlebell Liftinga.
GS: Živjo Maruša, kako si?

M: Živjo Grega, odlično sem, hvala. Pa ti?

GS: Povej nam, kdo je pravzaprav Maruša. Kaj si po poklicu? Kje živiš? Kaj delaš ob prostem času? Kje najraje preživiš počitnice?

M: Lahko rečem da sem avtohtona Ljubljančanka, haha , z veseljem opravljam poklic frizerja, sedaj mineva že 7 leto odkar ustvarjam frizure v našem  salonu Povej Naprej. Prosti čas mi zapolni kakšna dobra knjiga, zabavno druženje in klepet s prijatelji ob kavici, morda kak sprehod v naravi. Obožujem morje in če je le mogoče se odpravim na kako daljše potovanje, kot je bila pred dvemi leti Avstralija.

GS: Povej nam, zakaj si se odločila prav za Kettlebell Lifting, če pa je sedaj na sceni taka poplava raznih vadb.

M: Kettlebell lifting me je pritegnil že s tem ker je to nekaj povsem drugačnega od vseh ostalih klasičnih rekreacij in vadb, to me je pravzaprav zelo pritegnilo. Poleg tega je odličen za fizično in psihično pripravljenost telesa. Lahko povem tudi da mi je zelo pomagalo tudi pri mojem poklicu, hrbet in noge me pravzaprav sploh ne bolijo več, pred tem je bil to kar problem.

GS: Leto je za nami. Kako si zadovoljna s svojimi uspehi v 2012?

M: To leto je bilo res kar plodno, lahko rečem, da sem zelo zadovoljna. Če bi mi kdo na začetku leta povedal, kaj vse lahko dosežem, bi se samo smejala in odgovorila naj ne govori neumnosti. Ta vikend je bil popolna pika na i celemu letu, v dveh dneh sem si priliftala  naslov CMS v disciplinah LC in Biathlon, želja je bila velika, veselje pa še večje 🙂

GS: Pravi preskok se je zgodil v Bjelovarju, ko si videla, da si pravzaprav lahko med nosilkami medalj. Kaj se je takrat zgodilo v tvoji glavi?

M: Res je, Bjelovar me je dejansko “prevetril”. Začelo se je že v Turbigu v Italiji, ko sem brez posebnega pripravljanja vzela zlato medaljo v absolutnem seštevku v LC z 16kg. Pravi prelom pa je bil Bjelovar, tam sem namreč videla da sem se nekako že približala najboljšim, in da lahko z močno voljo dosežem marsikaj. Začela sem se spraševati, kaj lahko pravzaprav naredim, če se popolnoma posvetim lifterskim treningom. Tako sem končno stopila iz kalupa neumnih razmišljanj kot so, da z kettlebell liftingom ne bom izgubila kg-jev in dobila samo mišice, zgodilo pa se je ravno obratno, haha. In boj se je začel…

GS: Vrhunec sezone je bil v Italiji, na svetovnem prvenstvu. Kako si se pripravljala, kakšen je bil tvoj cilj in kako si zadovoljna s prikazani?

M: Da, svetovno prvenstvo v Italiji je bilo fenomenalno. Pripravljala sem se natančno po tvojih navodilih in predpisanih treningih. Moj cilj pa je bil predvsem sodelovati, vedela sem namreč, da je konkurenca na takih tekmovanjih huda in niti približno nisem razmišljala o kakšnih medaljah. Moj cilj je bil zdržati 10 min, narediti osebni rekord in kot sem rekla, predvsem sodelovati. Dejansko me je zanimalo kako vse skupaj izgleda. Ko vidiš vse te ljudi iz vsega sveta, ki dihajo za isti šport, sploh ne verjameš da si del vsega tega. Živčna vojna je bila na vrhuncu, priznam, najbolj srečna sem bila ko sem oddelala svoje, zdržala 10 minut, s 171 ponovitvami naredila svoj osebni rekord. Ko pa sem izvedela da sem dobila bronasto medaljo v svoji konkurenci, je bilo to zame neverjetno, bila sem presrečna, še vedno sem 🙂
Vse to pa ne bi dosegla brez odličnega trenerja in zelo dobrih treningov, zato Grega najlepša hvala tebi! Za vse skupaj, za spodbudo in zaupanje!

GS: Kako sedaj gledaš na šport? Kaj ti predstavlja in koliko ti pomeni?

M: Za nekoga ki se nikoli prej ni ukvarjal s športom, mi ta sedaj predstavlja način življenja. Pravzaprav si trenutno ne predstavljam življenja brez športa, sploh brez kettlebellov. Tudi pri vsakdanjih stvareh sem bolj vesela, sproščena, mirna, zadovoljna, predvsem pa se dobro počutim v svoji koži in to mi je zelo pomembno.

GS: Zaupaj nam še cilje za 2013.

M: Uf, cilji za leto 2013, vedno višji so, haha. Predvsem si želim vztrajat, tudi ko ne bo šlo vedno po mojih željah, želim se pripravljati na naziv MS v LC , za biathlon vem da bo potrebno še malo več časa. Če pa vmes posežem še po kaki medalji, se boljše, haha, in moj cilj bo izpolnjen 🙂

GS: Hvala za prijeten pogovor, veliko sreče v 2013!

M: Hvala lepa tudi tebi, veliko sreče in uspehov v novem letu !!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017