Moč ni nič brez kontrole!

Od kar vem zase, sem se na takšen ali drugačen način udeleževal športnih krožkov in ostalih delavnic. Skozi proces treniranja različnih športov sem razvil osnovne motorične sposobnosti, svoje največje veselje pa sem našel v rokometu, kjer so me nučili discipline in vztrajanja. Treningi so postali vsakodnevni dril, z njimi pa je zrasel tudi apetit po lovorikah in uspehih.  V rokometu biti hitrejši, močnejši in agilnejši pomeni biti boljši! S treningi za moč in ekslozivnost sem postajal vse bolj samozavesten in se počutil enakovreden višjim in težjim igralcem.

Usoda je hotela, da sem iz vrhunskega kluba pristal v drugorazrednem klubu, kjer pa mi motiva ni zmanjkalo. Zavedam se, da lahko s povečanjem fizičnih sposobnosti zopet prodrem v sam vrh, zato sem se obrnil na strokovnjaka, ki je pomagal že veliko atletom v različnih športih. Gregor me je seznanil s Kettlebelli pred 4 leti, vendar sem šele zadnje pol leta delal točno po njegovem planu. Na igrišču se zato vedno bolje znajdem in sem fizično dominanten, po koncu sezone pa sem se odločil preizkusiti tudi v Kettlebell Liftingu.

Treniranje Kettlebell Liftinga (Girevoy Sporta) je nekaj povsem drugačnega od običajne fitnes vadbe oziroma skupinskih treningov. Na prvi pogled enolično treniranje postane zanimivo šele takrat, ko postane težko. In tako sem se iz dneva v dan soočal z novimi izzivi, saj mi Gregor nikakor ni pustil oditi iz Kettlebells Centra brez odličnega rezultata.

Želja po odličnih rezultatih je bila zelo velika, zato sem se udeležil tekmovanja na Irskem (Kilkenny Kettlebell Club, ki je bila organizirana pod okriljem EGSA (European Girevoy Sport Association)). Ne bom trdil, da je bila huda konkurenca, vendar je bila konec koncev to zame prva prava tekma, in obljubil sem si, da ne bom razočaral.

Priložnost sem dodobra izkoristil, postavil na tekmi osebni rekord v vaji Jerk (107 ponovitev, o.p.) in osvojil prvo mesto v absolutni kategoriji in zmagal tudi po koeficientu. To je bil tudi trenerjev cilj in zelo sem vesel, da ga nisem razočaral.

V življenju sem odigral že vsaj 300 tekem, vendar je bila tale nekaj povsem novega. Čeprav gre za individualni šport smo atleti Slovenian Kettlebell Cluba dokazali, da nam je skupaj lažje. Spodbujali smo drug drugega in mislim da smo vsi naredili trenerja ponosnega na nas.

Hvala Grega za priložnost in zaupanje, zdaj pa skupaj po naslov WCMS!
Avtor članka: Aleš Muhovec

2 Responses to "Moč ni nič brez kontrole!"

Leave a Comment

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017