Najboljši smo!

Provokativen naslov? Možno. Ampak, pojdimo lepo po vrsti.

S prijatelji (in to besedo zelo rad uporabljam, kadar govorim o tekmovalcih, ki vedno znova poizkušajo premagati moje atlete) iz Bjelovarja so se odločili, da bodo organizirali tekmovanje v Girevoy Sportu ( za vse tiste, ki ne veste, to je le druga beseda za Kettlebell Lifting je tukaj link, da si preberete razlike in podobnosti. LINK). Opravili so ČUDOVITO delo! Sistem prijavljanja preko interneta. Sponzorji. Medalje. Pokali. Večerja. Priznanja. Sodniki. Semaforji… se pravi, celotna organizacija je bila na vrhunskem nuvoju. Kapo dol fantje!

Sam se po navadi takih tekmovanj udeležim zgolj kot trener. Za to imam precej razlogov. Prvi je ta, da s svojo prisotnostjo na platformi vzamem prvo mestu tekmovalcu, ki bi drugače okusil zmagu, in četrto uvrščenemu vzamem medaljo. Zbiranje medalj res ni moj cilj, tak sem. Raje vidim, da medalje pobirajo moji alteti. Seveda se potem okoli govori, da si ne upam tekmovati.

In ravno to se je zgodilo. Bil sem izzvan s strani tekmovalca, ki je bil nekoč moj atlet, zdaj pa je njegov trener “najboljši trener na svetu”. No, ne bom veliko govoril o samem dvoboju, bom pa vsem nadobudnežem povedal, da je fant osvojil drugo mesto, proti meni pa izgubil za 111 ponovitev. Mislim, da sem s tem dokazal, da tudi brez posebnih priprav (v zadnjih treh tednih sem naredil tri treninge po planu, ostalo so bile demonstracije na raznih seminrajih in licenciranjih) na amaterskih tekmovanjih nimam prave konkurence.

Samohvalno? DA! Tako trenutno je. Kettlebell lifting je preslabo razvit šport, da bi se “dvoboji” določali zaradi sponzorjev oziroma na podlagi braniteljev naslova. Tukaj gre za nek prestiž, ki pa dejansko ne pomeni ničesar, razen pumpanja ega. Se pravi, da sem jaz sprejel IZZIV zato, da si nahranim svoj ego? Mogoče. Glede na to, da sem bil izzvan na provokativen način, moram priznati, da sem v zmagi užival kot še nikoli!

Vendar, to je moja stvar. Moj primarni cilj je, da moji atleti, tekmovalci, prijatelji iz Kettlebells Centra, uživajo v druženju na teh mitinigih. In tako bi moralo biti! Druženje. Vendar, povsod se najde nek motiv, neke iskrice med nasprotniki, ki so si najbližji konkurentje. In tako je tudi prav. Vendar NIKOLI nisem nikomur rekel, da mora koga premagat, da mora narediti toliko in toliko ponovitev. Da mora postaviti osebni rekord na tekmi ali treningu.

Pa se vsi vseeno potrudijo. Nekateri zato, ker mislijo, da me bodo razočarali. (no, nikoli in nikdar nisem bil razočaran nad svojim atletom, ki  se je na tekmo pripravljal in na tekmi dal vse od sebe!). Drugi zato, da bodo premagali nekoga, ki mu /ji je najbližji kokurent. Tretji zato, ker si želijo zmage. Ker jo hočejo. Ker ne morejo drugače. Vsak po svoje.

Iz tekmovanja v Bjelovarju se vračamo navdihnjeni s pozitivno energijo. Bilo nas je enajst. In vsi smo si te tekme želeli. Hoteli smo pakazati, da smo pripravljeni, da smo trenirali in da BIATLON  sestavljata dve disciplini: Jerk in Snatch!

Mislim, da smo prav v vseh kategorijah naredili rekordno število Snatchev. Mislim, da smo prav v vsaki kategoriji, v kateri smo imeli tekmovalca vzeli zlato medaljo. Mislim, da smo glede na število tekmovalcev osvojili največ prvih mest in tudi največ medalj!

Marsikdo, ki bo prebral ta članek bo rekel, da nisem normalen, ker pišem tako samohvalno na tako bran blog. Ampak, tisti, ki berete ta blog veste, da nikoli do sedaj nisem omenil samega sebe in da nisem nikoli pretirano pohvalil uspehov svojih atletov.

Danes pa sem! In to zato, ker sem bil na tekmo izzvan na dokaj provokativen način (čeprav sem neizmerno vesel, da sem sprejel IZZIV). Zato, ker sem bil na tekmi deležen nemalo provokacij: dokaj sumljivo tehtanje nekaterih tekmovalcev, nošenje majic, ki nimajo veze s tekmovalcem, ki jo nosi, vednar le “reklamirajo” “”konkurenco”” v Slovenji (no, take reklame si jaz že ne bi želel!!!)! in besed ter “nagovorov” ljudi, ki so mi pred skoraj točno enim letom govorili, da EGSA nima kaj iskati med “profesionalnimi” organizacijamo (EGSA je imela v letu 2011 več tekem in več tekmovalcev, tako absolutno kot relativno, od vseh ostalih organizacij).

Da pojasnim še naslov (ker vem, da se bo marsikdo spotaknil prav tam).

Najboljši smo!! Ja, tako je. Mi, Slovenci, skupaj s Hrvati! In to ne katerimikoli Hrvati. S prav posebno “vrsto”. Z ekipo, ki se ji reče GIRYATRIJA.  Ne glede na medsebojne “dvoboje” (sam ne bom nikoli pustil, da me premaga atlet iz Giryatrije, prav tako lahko rečem za vsakega mojega atleta!) ali občasna nesoglasja.

Tako se je končno oblikovala ekipa, ki bo krojila sam vrh v Kettlebell Liftignu v SVETU. Ekipa Slovenian Kettlebell Cluba!

Alja Šauperl,

Alja Žorž,

Irena Silič,

Katja Bastjančič,

Kristina Mihič,

Maruša Karničar,

Neža Knez,

Špela Žužek,

Tajda Sobočan

Marko Brdnik in

Samo Jamnik.

Mogoče sem s takim postom čakal predolgo. Šest (6) let sem se držal nazaj in delil svoje delo z ljudmi, ki niso niti na zemljevidu Kettlebell Liftinga. In si še zmeraj jemljejo zasluge za to, da je ta šport oziroma oblika vadba sploh prišla v Slovenijo. Ozriroma bolje, v EVROPO!  Stvari se postavljajo na svoje mesto. Z vztrajnostjo, trdim delom, odrekanjem in vlaganjem samega sebe ter v  Kettlebell Lifting smo skupaj z zgoraj naštetimi dosegli nekaj, kar pomeni veliko več kot vse osvojene medalje, pokali, priznanja, diplome…

Dosegli smo to, da EN klub iz male Slovenije na tekmovanjih uživa, se zabava in domov nosi odličja!

Še enkrat čestitke vsem zgoraj naštetim, zahvale vsem, ki ste nam kakorkoli v zadnjem letu pomagali in pohvale vsem, ki ste verjeli v nas!

Na koncu pa pozivam vse SLOVENSKE Kettlebell Lifting klube, da organizirajo tekmovanje, da pomagajo širit šport in omogočajo starim in mladim, da se udeležujejo tekmovanj. Vigorozna ali ambicionza želja? Upam da realna. Hrvaška je pravi Kettlebell Lifting klub (Giryatrija) ustanovila dvema letoma za nami, sedaj pa imajo že 4 tekmovalna društva. Pri nas smo še zmeraj sami, čeprav je Kettlebell zelo funkcionalno orodje in imamo že kar nekaj funkcionalnih telovadnic (Cross Fit Plamen, Bodi Bodhi, Orto Gym...)

Stopimo skupaj in postanimo še večji. Imamo znanje in izkušnje. Dokaz je več kot 40 osvojenih medalj v zadnjih dveh letih!

Sprejmite IZZIV in stopite iz povprečja!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017