Neponovljivo 2013? … SREČNO 2014!

Nesrečno 2013?

Za nas niti ne, za našo ekipo bi prej rekli neponovljivo!

Do zdaj smo vsako leto dosegali zmage in osvajali medalje na domačih in mednarodnih amaterskih tekmovanjih, domov smo prinesli tudi kakšno medaljo iz profesionalnih tekem, letos pa…

Lepo po vrsti:

Tajda Sobočan je na tekmi v Pisarovini v disciplini LongCycle s 24kg v kategoriji do 53 kilogramov postavila svetovni rekord. S Kettlebell težkim 24kg je z vsako roko naredila 52 ponovitev v 10 minutah (roki je menjala samo enkrat) in tako postavila svetoni rekord 104 ponovitve!

Samo Jamnik in Blaž Strožer sta si v disciplini LongCycle pridvigala naziv Candidate for Master of Sports po pravilih EGSA

Toni Tomažič, Aljaž Pavlič, Andraž Šmon, Jan Valušnik, David Seigner, Šime Garbajs, Simon Jesenko in Jurij Košir so pokazali izjemen napredek med moško konkurenco. Aljaž, Blaž in Simon so celo domov odnesli medalje iz Evropskega pokala  Zagrebo, pod okriljem profesionalne organizacije IUKL!

Med dekleti je največji napredek naredila Maruša Karničar, saj je korak od Candidate for Master of Sport do Master of Sports zelo težak. Uspelo ji je v Leedsu, kjer je z 20kg naredila 120 ponovitev vaje Clean&Jerk. Njena pot je šla od takrat samo navzgor, saj je v Zagrebu osvojila prvo mesto med amaterkami. Je tudi tretja Slovenka, ki je premagala “magično” mejo 200 ponovitev v vaji Snatch s 16kg težkim Kettlebellom (204). Rekord ima Neža Knez, 251!

Tudi ostala dekleta so se odlično odrezala na vseh tekmah, saj so, tako kot fantje, iz vsake tekme domov prinesla kakšno medaljo. Sandra Penger in Barbara Klopčič sta se odločili preizkusiti na tekmi, in sta pravzaprav iz skupinske vadbe prišli na platformo in se odlično odrezali.

Piko na i so dodale Maruša, Tajda in Alja, ki so odpotovale na svetovno prvenstvo v Chicago (USA), kjer so se pomerila na svetovnem prvenstvu, ki ga vsako leto organizira organizacija World Kettlebell Club. Prav vsa tri so v svoji disciplini prepričljivo zmagala, Tajda pa je zlati dodala še srebrno medaljo v Pentatlonu, disciplina, v kateri je fizična pripravljenost ključnega pomena.

Konec leta nam je uspelo ustanoviti zvezo, tako da bomo v leto 2014 v sodelovanju z vsemi društvi v Sloveniji poizkusili dvigniti nivo Kettlebell Liftinga, narediti nekoliko močnejšo “ligo”, verjetno s pomočjo držav bivše Jugoslavije. Na ta načim bomo omogočili mlajšim tekmovalcem da nekoliko spoznajo Hrvaško, Srbijo, Črno Goro, Bosno… Starejši pa bomo imeli razlog, da se vidimo bolj pogosto.

Simon Jesenko je v Retečah pri Škofji Loki organiziral prvo državno prvenstvo, sicer smo si pravila sposodili iz tekmovanega sistema EGSA, pa vendar ni zato prav nič manj vredna vsaka medalja, ki si jo je kdorkoli pridvigoval.

Rezultati, ki smo jih dosegli v letu 2013 bodo težko ponovljivi.

Za leto 2014 si mora vsak poiskati svoj cilj, ki je dosegljiv in se motivirati, da ga bo dosegel. Tisti mlajši, ki prihajajo v Kettlebell Lifting so lahko sigurni, da se da s trdim delom veliko doseči, Tajda in Maruša pa bosta morali poiskati nove prijeme, saj, kot sem že omenil, stvari dobijo drugačen pomen, ko imaš enkrat rank Master of Sports v žepu!

V imenu celotne tekmovalne ekipe pa vsem Kettlebell Lifterjem po vsem zvetu želim

SREČNO 2014!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017