Nova zvezda je rojena

Neža Knez, ekstremna kolesarka, študentka strojništva, stara 19 let!

V dveh letih, odkar se je pridružila SKC ekipi je Neža iz povprečnega dekleta, ki je kazala potencial, zrasla v pravo športnico. V svojem primarnem športu, ekstremno kolesarjenje, je pometla s konkurecno v Sloveniji, v Evropi in svetu pa se kosa s profesionalnimi tekmovalkami.

Njen potencial smo opazili takoj, ko je opravila prvi test s Kettlebelli. Eleganca gibanja, koordinacija, moč in vzdržljivost so kazali na to, da je perspektivna za Girevoy Šport. Najlepše v vsej zgodbi pa je, da skupaj s tem športom “raste” tudi v svojem primarnem športu, saj tako na kolesu kot pri vadbi s Kettlebelli delajo isti energijski sistemi. Podobnost pa se ne konča pri fizičnih sposobnostih, temveč tudi psihičnih. V obeh športih si sam na “stage-u”, se pravi, ni veliko zunanjih faktorjev, ki vplivajo na tvoj rezultat. Pogoji na kolesu so enaki za vse, prav tako tudi pri Girevoy Športu.

Konec tedna bo v Milanu potekalo svetovno prvenstvo v Gireoy Športu, udeležila pa se ga bo tudi Neža! In, glede na današnji test, kot tudi na vse treninge, ki jih je oddelala v Kettlebells Centru, je Neža sigurno ena izmed favoritk, za osvojitev odličja. O žlahtnosti kolajne bo odločala dnevna forma in mentalna forma, vendar s svojimi izkušnjami iz kolesarstva lahko nastopi mirno in zastopa Slovenijo s ponosom.

Neža pa je danes tudi postavila nov rekord v Sloveniji v vaji Snatch (seveda med dekleti). V pičlih 6 minutah je naredila 114 ponovitev z 20 kilogrami z eno roko, s čimer je prejšni rekord popravila za 2 ponovitvi!

Čestitamo!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017