Novi Sad – nova izkušnja

 

novi-sad

Kettlebell Lifting se širi… Ta stavek zapišem zdaj že v skoraj vsak članek. Vendar, kako ne bi. Pred nekaj leti smo med seboj tekmovali le trije klubi – ekipa iz Bjelovarja, Giryatrija iz Zagreba in pa ekipa iz Kettlebells Centra.

Tokrat smo na mednarodno tekmo v Novi Sad zopet odpotovali kar trije klubi iz Slovenije: primorska kluba N1 Gym in 24/7 Fitness ter ŠD Kettlebells iz Ljubljane. Sicer je kar nekaj tekmovalcev zaradi domačih, šolskih, študijskih ali službenih obveznosti manjkalo, vseeno pa je na tekmi na platformo stopilo 12 Slovencev.

Poleg slovenskih tekmovalcev so nastopili še tekmovalci iz treh Hrvaških, dveh Srbskih, dveh Madžarskih klubov ter predstavnika Ukraine in Bolgarije.

Tekma je potekala pod okriljem Srbske Kettlebell Lifting zveze, ki je članica IUKL, kar je tekmi dalo še večjo težo in vrednost.

Organizator, Aleksandar Miletič se je zelo potrudil, tekma je bila dobro organizirana, vse je potekalo tekoče (nekaj manjših tehničnih težav, vendar za prvič komaj da omembe vrednih) in po protokolu.

Posebni gost je bil moj mentor, trener in veliki prijatelj, Anton Anasenko, ki je skrbel da so protokoli registracije, sojenje in vse ostale stvari potekale kot je treba.

To je bila prva tekma v jesenskem delu sezone, zato tekmovalci še nismo v tisti pravi formi, kljub temu pa smo videli kar nekaj zelo dobrih nastopov in tudi osebnih rekordov.

Prvič je mejo 200 ponovitev v vaji Snatch uspela prebiti naša najstarejša tekmovalka, Jadranka Gligič, ki je z 207 ponovitvami osvojila drugo mesto.

Osebni rekord s 54 ponovitvami je v disciplini LongCycle naredila Majda Huskič, ki pa je zdržala na platformi 8 minut, kar pomeni, da bo do konca leta številka še precej narasla.

Marko Ćurković je v disciplini LongCycle z 2x24kg naredil osebni rekord 76 ponovitev, veliko preskok pa je naredil Kristjan Prosen, ki je v isti disciplini naredil 83 ponovitev in tako osvojil pokal za absolutno najboljšega tekmovalca v disciplini LongCycle.

Na koncu uradnega dela posameznih nastopov smo se dogovorili, da se države med seboj pomerimo tudi v štafeti v disciplini Jerk z 2x24kg.

Ekipa Srbije si je “izposodila” Bolgarskega tekmovalca, ekipi iz Hrvaške je pomagal Ukrajinec, Madžari in Slovenci pa smo sestavili ekipo iz domačih tekmovalcev.

Tukaj bi še posebej pohvalil Damirja Mikeliča in Martina Jazbeca, tako za pogum, kot za pripadnost državi, saj nihče od njiju ne trenira s 24kg, a sta se vseeno odločila sodelovati v štafeti.  Damir Kettlebelle uporablja kot pripomoček pri splošni fizični pripravljenosti k svojemu športu (Jiu Jitsu), Martin pa trenira disciplino LongCycle z 2x16kg.

Skupaj smo Sloveniji pridvigovali odlično drugo mesto, kar pa sploh ni tako pomembno, kot je pomembna izkušnja vseh ostalih štirih tekmovalcev. Vsaka minuta na platformi na uradni tekmi je izjemna izkušnja, kadar pa poleg svojega imena zastopaš še svojo državo, pa šteje najmanj dvojno!

Naslednja postaja: Bjelovar Open, že šestič zapored (to je tradicionalno 😉 )

 

rezltati-novi-sad-open-2016

Tags: , ,

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017