Odprto in državno prvenstvo Slovenije 2017

Kje bi začel?

Tako kot Juan Antonio Samaranch? To je bilo največje in najboljše državno prvenstvo do zdaj!

Ne, ne gre za klišejsko frazo. Dejansko je bilo to največje tekmovanje v Sloveniji do zdaj. 85 tekmovalcev! In sigurno tudi najboljše!

Vsaj rezultatsko, organizacijsko sem ga marsikje polomil, vendar sem se marsičesa tudi naučil. Veliko nepredvidljivih stvari se je zgodilo ravno en teden pred tekmo. Marsikdo je nastop odpovedal (to sem že navajen, da 10% tekmovalcev tako ali drugače zboli pred tekmo). 

Prvotnemu napovedovalcu je umrla babica. Vreme je bilo grozno, tako da sem se ves čas tresel, če bodo vsi prišli pravočasno, če bomo dobili semaforje od Madžaraov, če bo dvorana OK, če bo dovolj magnezija, dovolj Kettlebellov, dovolj časa med nastopi, dovolj prostora, dovolj sodnikov… Zadnji dan pred tekmo pa je še moja mama morala na manjši operativni poseg, tako da je žena Kristina ostala doma, jaz pa sem skoraj ostal sam. 

Vendar, niti za minuto nisem bil sam, čisto vsak je priskočil na pomoč, s sojenjem, urejanjem registracij, pomaganjem pri pripravljanju in pospravljanju telovadnice. 

Zalomilo se je pri številu Kettlebellov, bilo je premalo magnezija, doma sem pozabil tehtnico. Tehnico smo rešili, ostalo mislim, da so mi tekmovalci oprostili. 

Pohvaliti velja mojega soorganizatorja, Marka Marinča in celo ekipo iz GrossGyma, brez katerih se tekma ne bi nikoli zgodila na takem nivoju kot se je. Veliko večnamenska telovadnica, pogostitev, nagrade… Tako kot vsako leto je Kristina Pukl organizirala stran za prijave, pripravila diplome, uredila vse okoli medalj in pokalov… 

Kot bi rekel Joe Cocker: with a little help of my friends. Uspelo nam je!


Tekma je potekala na dveh nivojih, odprto prvenstvo in pa državno prvenstvo. 

Odprto prvenstvo Slovenije:

Tekmo smo razdelili na dva nivoje, in sicer na začetnike in pa napredne tekmovalce. Med dekleti so se začetnice pomerile z 12kg težkimi KB, med fanti pa 16kg. 

Napredne tekmovalke so tekmovale s 16kg, napredni tekmovalci pa s 24kg. To se je izkazalo za dobro potezo, saj je bila konkurenca dobra na obeh nivojih, v vsaki kategoriji je bilo veliko tekmovalcev in za medaljo se je bilo potrebno zelo potruditi. 

Začetniki so tako dobili predstavo, kako je na tekmi, kako zadeva poteka, kaj je trema in pa seveda, da tekma iz posameznika potegne najboljše. 

Napredni tekmovalci pa se že dalj časa poznajo, zato je bilo odlično, da so vsi tekmovali z enako težko utežjo in tako drug iz drugega potegnili maksimum. Padlo je veliko osebnih rekordov!

Odprtega prvenstva so se udeležili tekmovalci iz Češke, Madžarske, Srbije, Hrvaške in pa seveda Slovenije.

Results Slovenia Open 2017

Državno prvenstvo: 

Za državno prvenstvo so se upoštevali rezultati deklet, ki so tekmovala s 16kg in pa fatnov, ki so tekmovali s 24kg. Tako je konkurenca močna, za medaljo se je potrebno potruditi in skoraj v vsaki kategoriji je državni prvak naredil osebni rekord. 

Reslults Slovenia national 2017

Hvala vsem, ki ste na sodelovali kot tekmovalci, sodniki, vsem, ki ste pomagali pri organizaciji in poteku tekmovanja, hvala občini Grosuplje za dvorano, hvala Pekarni Grosuplje za proteinski kruh, hvala Proteini.si za degustacijo, hvala GrossGym za odlično pogostitev. 

Kettlebell Lifting je spet pridobil na kvaliteti in priljubljenosti, tako da pričakujemov naslednji sezoni še več tekmovalcev, do takrat pa pridno nabirat izkušnje na tekmah, ki prihajajo. 

Naslednja je že 20.1.2018 v Čazmi. 

Se vidimo!

 

 

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017