Pa smo v Cross Zone!!

Malo smešen naslov.

Po navadi počakam dan ali dva preden napišem poročilo o eventu, naj si bo tekma, certificiranje, licenciranje, sport camp…

Zato, da v poročilo ne vključujem emocij. No, po takem eventu, kot ga je danes pričaral Matej Cankar pač nočem, da ne bi govoril emotivno.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prva Kettlebell Lifting tekma v Sloveniji, ki je nisem organiziral jaz oziroma Slovenian Kettlebell Club. Prva Kettlebell Lifting tekma v Sloveniji, ki ni bila organizirana v Kettlebells Centru! Končno, po sedmih letih!!

Začel sem v garaži, potem nadaljeval v kleti v hiši svojih staršev, potem je prišel Kettlebells Center. Zdaj za Kettlebells ve Slovenija!

Še enkrat se je pokazalo, kako ekipni šport je lahko Kettlebell Lifting, če so skupaj pravi ljudje! Matej Cankar je organiziral tekmo v svojem centru za funkcionalno vadbo FitZone, kjer so bili idealni pogoji za temovanje. Prijazno osebje, veliko sponzorskih dodatkov, dovolj prostora za ogrevanje, garderobe, dovolj zraka, dovolj Kettlebellov, magnezij, platforme, semaforji… Vse, kar je potrebno za kvalitetno prireditev.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skupaj mu je uspelo povezati več kot 70 rekreativcev iz več kot 5 centrov za funkcionalno vadbo!

Primož Kirn je pripeljal 12 Cross(smo)fiterjev, Simon Jesenko je žensko in moško ekipo Simptomi pripeljal iz Škofje Loke, naši tekmovaci iz Kettlebells Centra so bili tudi prisotni, Matejevi FitZonovci so bili najštevilčnejši…

Ves čas je v ozadju igrala “hard core” muzika, Matej je povezoval dogodek, sodili smo vsi, navijali drug za drugega, na koncu pa smo se lahko pregrešili še s piščancem na žaru (tako da so lahko tudi tisti na Palleo dieti prišli na svoj račun).

 

 

 

 

 

 

 

 

Kar se tiče kvalitete tekmovanja sem nekako razdeljen na dva brega:

1. bilo je ogromno tekmovalcev, nekateri so se s Kettlebelli srečali manj kot petkrat. Tako da smo videli nekaj novih “tehnik počivanja”, nekoliko prekratke “lockoute”, nekaj nedokončanih serij…

2. prav zaradi velikega števila tekmovalcev sem prvič lahko neobremenjeno opazoval dogajanje, tehniko, željo, nervozo, “eye of the tiger” v očeh nekaterih… In moram reči, da sem videl kar nekaj talentov iz različnih klubov.

 

 

 

 

 

 

 

 

Po pravici povedano je bila to prva tekma, kjer nisem čutil nobenega pritiska. Ni me skrbelo za Tajdin rezultat (po navadi sem za njeno serijo veliko bolj živčen kot za svojo!), vedel sem, da so moji tekmovalci neobremenjeni, saj formo tempiramo na 23.2.2012 (Pisarovina), vedel sem, da so ostali tekmovaci tukaj zaradi zabave. In prav zaradi tega sva oba s Tajdo opazovala tekmo na nekoliko drugačen način. Iskala sva talente! Slovenija jih ima dovolj!

 

 

 

 

 

 

 

 

Spoznal sem, da je perspektiva, da je prostor tudi za ta šport v Sloveniji. Vse več trenerjev dojema, kako pomembno je obvladanje Kettlebellov za splošno fizično pripravljenost! Vse več se Kettlebell na pravilen način vnaša v treninge za funckionalno vadbo.

Tukaj gre velika zasluga Mateju Cankarju in Primožu Kirnu, ki s svojim entuziazmom navdušujeta svoje rekreativce! Tudi Simon Jesenko vse več treningov v svojem centru v Škofju Loki opravi s Kettlebelli.

Seveda moram pohvaliti svoje tekmovalce, ki iz tekme v tekmo dosegajo boljše rezutlate (ne uvrstitve, rezultate).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nastja Kuzmin je naredila osebni rekord s 16kg, Maruša Karničar je izenačila svoj osebni rekord z 20kg, Neža je tekmovala z 2x16kg in naredila 10 minut, Tajda je naredila osebni rekord z 20kg, Katja se je vrnila po dolgem času in zdržala do konca, Toni je naredil osebni rekord z 2x20kg, Aljaž je dosegel svoj cilj z 2x20kg, Samo je prikazal odlično tehniko in naredil osebni rekord z 2x24kg…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekako lahko za “našega” štejem tudi Janeza Skoka, čeprav sva s treningi šele začela in težko rečem, da je zaradi mojih zaslug naredil zelo dober rezultat (in tudi zmagal), je pa sigurno, da ima velik potencijal in bo kmalu postal izjemen tekmovalec, na nivoju Candidate for Master of Sports. Enako velja tudi za Nino Degenek iz CrossSmoFit ekipe, ki lahko po CMS Ranku poseže že na tekmi na Hrvaškem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Danes je težko določiti zmagovalca ali zmagovalce! Prvi zmagovalec je šport! Danes je bil to Kettlebell Lifting. Glede na okoliščine bo to “jutri” CrossFit, “pojutrišnjem” Oviratlon! Se pravi, ŽUR!

Zmagali smo vsi, ki smo danes bili na tekmi. 10 minut ali štafeta. Nima veze, stopiti na platformo je nekaj posebnega. Prisotna je nervoza, ampak že po prvi minuti spoznaš da je strah znotraj votel, okrog ga pa nič ni. In publika te ponese do konca. Sigurno!

 

 

 

 

 

 

 

 

Zmagovalec je tudi Matej, ki je danes izkusil to, kar sem jaz okušal 5 let. Bil je organizator, moderator, povezovalec, trener, DJ, sodnik… ko je bil na koncu “izžet kot limonca” pa je moral še tekomvati! Vso spoštovanje, da je stopil na platformo in celo naredil dovolj ponovitev za Rank II!

Čeprav je bil to prijateljski dogodek, pa smo vseeno določili zmagovalce. Uporabili smo shemo organizacije EGSA, kjer šteje koeficient. Nekaterim se ta sistem ne zdi pošten, ker pravijo, da je lažjim lažje. S tem se nikakor ne morem strinjati, ampak, vsak po svoje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na hitro: na vsaki teži Kettlebella tekomvalci tekmujejo med seboj, zmagavalec pa se določi po tej formuli: (Teža Kettlebella x število ponovitev) / teža tekmovalca = koeficient. Zmaga tisti, ki ima največji koeficient!

Tako organizatorju prikrajšamo živce, nekoliko težje pa je dobiti medaljo, kar se mi zdi pravilno. Koliko pa je vredna medalja, če jo lahko dobi vsak??

 

Rezultati:

Dekleta;

Kettlebell 8kg

1. Vlatka Iori
2. Eva Keržič
3. Tina Turšič

Kettlebell 12kg

1. Tanja Lisjak
2. Katja Bastjančič
3. Petra Hrib

Kettlebell 16kg

1. Nastja Kuzmin
2. Nina Degenek

Kettlebell 20kg

1. Maruša Karničar

Kettlebell 2x16kg

1. Neža Knez

 

 

 

 

 

 

 

 

Fantje;

Kettlebell 2x8kg

Aco Taskov

Kettlebell 2x12kg

1. Jernej Mencin
2. Matej Kalan
3. Žiga Fras

Kettlebell 2x16kg

1. Robert Avguštin
2. Blaž Strožer
3. Gašper Noč

Kettlebell 2x20kg

1. Janez Skok
2. Toni Tomažič
3. Aljaž Pavlič

Kettlebell 2x24kg

1. Samo Jamnik

 

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017