SKC na EGSA tekmovanju v Zagrebu!

Za Slovenian Kettlebell Clubom je prvo uradno tekmovanje v leto 2011. Poleg tega je to tudi prvo tekmovanje po pravilih EGSA (European Girevoy Sport Association).

Tudi za dva naša atleta je bilo to prvo tekmovanje v Girevoy Sportu.

Maruša Karničar je prva izmed njih. Tekmovala je v disciplini LongCycle z 12kg težkim Kettlebellom. V konkurenci z precej izkušenejšimi atleti je z osebnim rekordom 134 ponovitev osvojila 2 mesto, s tem presenetila trenerja, sotekmovalke, nasprotnice, publiko in samo sebe.

Drugi debitant je bil Anže Sasso, ki je nastopil v kategoriji z dvema 16kg Kettlebelloma. Z osebnim rekordom 93 ponovitev je prepričljivo zmagal proti tekmovalcem, ki trenirajo vsaj dvakrat dalj od njega.

Tanja Šamec je z osebnim rekordom 92 ponovitev s 16kg Kettlebellom osvojila 3 mesto in napovedala naskok na zavidljiv Rank CMS (Candidate for Master of Sports).

Katja Bastjančič je prav tako z 16kg težkim Kettlebellom naredila osebni rekord 126 ponovitev in dobesedno pometla s konkurenco, ki je bila v tej kategoriji zelo močna. Tudi Katja ima lepe možnosti, da v letu 2011 osvoji Rank CMS tudi v discipline LongCycle (v disciplini Biatlon ji je to uspelo v Italiji)!

Samo Jamnik, naš trenutno najmlajši atlet je imel smolo, saj je nastopil mad profesionalci, ki imajo zavidljeve Ranke in osebne rekorde. Eden od teh je Oleh Ilika, ki je bil tudi največja zvezda na tem tekmovanju in seveda z lahkoto osvojil prvo mesto. Samo je z osebnim rekordom 65 ponovitev z dvema 24kg težkima Kettlebelloma osvojil tretje mesto in s tem napovedal, da bo ob trdem delu lahko postal eden najboljših girevikov (tekmovalcev v girevoy športu) na svetu!

Tajda Sobočan si zasliži prav posebno mesto v tem članku. pri 51kg telesne teže je z 20kg Kettlebellom naredila 93 ponovitev! S tem je osvojila prvo mesto in si prislužila naziv Candidate for Master of Sport po EGSA Rankirnem sistemu, S tem je tudi prva slovenka s tem nazivom in prva atletinja v EGSA ki ima ta rank! Tukaj si lahko pogledate kratek video njene serije!

Za popestritev tekmovanja  je EGSA organizirala tudi tekmovanje v Snatchu, vendar ne z 10 minutnim “time limitom”, temveč so imeli tekmovalce le tri minute časa za to disciplino.

Tajda Sobočan je z osebnim rekordom 77 ponovitev s 16kg Kettlebellom osvojila prvo mesto, Katja Bastjančič je bila prav tako prva v svoji kategoriji z 50 ponovitvami.

Skupaj so atleti SKC pridvigovali 8 medalj in napovedali “žlahtno” leto 2011!

Kot trener sem ponosen na vse člane SKC in upam napovedati še več zmag, kolajn in osebnih rekordov v tem letu.

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017