Tekma v Pisarovini – letos ponovno

Tekma v Pisarovini je ena izmed tistih tekem, ki so pri nas (za naš klub ali pa pri naših sosedih) že tradicionalna.

Lani je tekma sicer odpadla, vendar lahko rečemo da je to že peta zaporedna tekma v tem, nekoliko odmaknjenem mestcu blizu Zagreba.

Prav vsako leto se tekme udeležimo tudi tekmovalci iz Slovenije. Letos nas je bilo sicer nekoliko manj, vendar vseeno dovolj, da smo pustili pečat in da je klub ŠD Kettlebells osvojil ekipno tretje mesto.

Veseli smo tudi, da se nam vsako leto pridružijo novi atleti. Tokrat je našo zvezo zastopala tudi Nastasja Štesl, ki jo v prihodnje zagotovo čaka še veliko lepih uvrstitev!

Doseženih je bilo kar nekaj osebnih rekordov: med dekleti je na prvem mestu osebni rekord Nastasje Štesl – 76 ponovitev v snatchu s 24 kg kettlebellom! Majda Huskić, je s 16 kg v Long Cycle-u v svoji kategoriji dosegla 2. mesto in s 101 ponovitvijo izboljšala svoj osebni rekord za 7 ponovitev. Vse čestitke gredo naši Sandri Penger, ki se je s 16 kg utežjo pomerila kar v dveh kategorijah. V LongCycle-u je s 109 ponovitvami osvojila 2. mesto, 80 ponovitev v snatchu pa ji je prineslo 3. mesto.  Oba rezultata sta tudi njena osebna rekorda.

Odlični sta bili tudi Petra Železnik in Katja Zorko. Petra je s 161 ponovitvami s 16 kg v vaji snatch dosegla prvo mesto, Katja pa s 150 ponovitvami drugo in osebni rekord.

Zlati medalji v snatchu z 12 kg kettlebellom sta vsaka v svoji kategoriji osvojili tudi Jadranka Gligić in Kristina Pukl.

Moški del ekipe sta tokrat zastopala Simon Jesenko in naš glavni trener Gregor Sobočan. Oba sta tekmovala v Biathlonu s 24 kg utežmi. Simon je z izjemno lepo tehniko in osebnim rekordom v obeh disciplnah dosegel drugo mesto (167 točk), Gregor Sobočan pa je z izjemnim nastopom in ogromnim naskokom v obeh displinah pred ostalimi tekmovalci (za več kot 100 točk), dosegel prvo mesto in prav tako osebni rekord (170 jerkov in 224 snatchev).

Ni kaj dodati, rezultati povedo vse! Trdo delo, na prvem mestu, zraven pa še veliko lepih trenutkov, ki jih preživimo dneve in ure na skupnih trening, tekmah, na daljših in krajših vožnjah na tekme, so razlog, da gremo vedno novim zmagam naproti!

Naslednja postaja: 3rd Zagreb open – 20. marec!

Pisarovina 2016

Rezultati – Pisarovina 2016

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017