Tekma v Trening Centru IZZIV

Čudovit vikend… ne vem kako bi drugače sploh lahko začel pisati take post. Toliko vtisov, da bi se pretvarjal, če bi začel pisati uradno, ampak vseeno.

V soboto, 16.4.2011 je ekipa Slovenian Kettlebell Club-a organizirala prijatelsko tekmovanje v sklopu tekmovanj organizacije EGSA. Ker pa se nismo pripravljali na 10 minutne serije in ker je bil cilj tekmovanja druženje, zabava in atraktivnost smo tekmovali v disciplinah Jerk z eno roko, Clean z eno roko in LongCycle z eno roko.

Rezultati so bili odlični, vendar (vsaj kar se mene tiče) na zadnjem mestu. Kot trener se zelo ponosen na vsakogar, ki je stopil na platformo. Za mnoge je bilo tole prvo tekmovanje. Prvič so občutili “metuljčke” v želodčku pred končnim znakom “START”, in končno tudi dočakali odštevanje… 5, 4, 3, 2, 1, STOOOOOOOP! In občutek, da si dočakal zadnjo sekunda je neverjeten. To vem iz svojih izkušenj, vendar mi je v veliko zadovoljstvo, ko vidim, razliko pred začetkom serijo in po končani seriji.

Na začetku prestrašene oči, ki švigajo po gledalcih, sodnikih, iščejo trenerja ali nekoga (ali celo nekaj), kar jim bo dalo moči za celo serijo.

In na koncu, ko sodnik reče “stop”, kako te iste oči žarijo, kako je majica preznojena, kakšen nasmeh sili na obraz tekmovalca ali tekmovalke… čisto vsak v dvorani začuti srečo tekmovalca, ki je dal vse od sebe in “preživel”.

Seveda pa tekma ne bi bila tekma, če ne bi bilo fenomenalnih prijateljev iz sosednje Hrvaške iz ekip Giryatrija in Bjelovara.

Prav tako pa je v Trening Centru IZZIV moj atlet, sodelavec in dober prijatelj, Joachim Barth postavil nove mejnike. V soboto je namreč osvojil naziv Candidate for Master of Sport pod okriljem organizacije EGSA. Uspešno je naredil 81 Jerkov z dvema 28kg težkima Kettlebelloma, in nato še 150 Snatchev z enim 28kg težkim Kettlebellom. S tem je tudi postavil rekord Trening Centra IZZIV v vsaki od teh vaj in tudi skupnem seštevku. Teža tega rezultata pa je toliko večja, ker ima gospod Joachim 50 let!!

Da, 50 let. To je dokaz, da je Girevoy Sport za VSAKOGAR, da lahko vsakgdo dosega vrhunske rezultate, da nebo ni meja, da leto niso meja… velika želja in disciplina sta dejavnika, ki prinašata rezultate.

Sprejmite IZZIV tudi vi in se udeležite začetne delavnice, ki bo vsak mesec enkrat na mesec brezplačna!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017