The Underground – priložnost za nove tekmovalce

EGSA je organizacije, ki je nastala prav zaradi njih. Novih, mladih in perspektivnih tekmovalcev. Težko je priti na tekme, kjer tekmujejo profesionalci ali starejši in močnejši tekmovalci, saj s tem mladi ne pridejo do izraza. V EGSA so z idejo o “koeficientu” zadeli v polno. Tako lahko tekmujeta tekmovalec, ki ima več kot 100kg proti tekmovalcu, ki ima 70kilogramov. Tudi Kettlebella, s katerim tekmujeta sta lahko različnih tež.

 

Koeficient se računa po formuli:

(Teža Kettlebella X število ponovitev) / telesna teža = K

 

Po tej formuli dobimo rezultat, ki nam pove, koliko teže je dvignil tekmovalec glede na kilogram svoje telesne teže! Najbolj pošteno!!

Tekma v Kettlebells Centru, kjer trenirajo najboljši Kettlebell Lifterji v Sloveniji je bila več kot uspešna. Prišli so tekmovalci iz treh klubov iz Hrvaške, tekmovalka iz Slovaške in seveda niso manjkali tudi naši tekmovalci.

Tekmovalci iz ekipe Bjelovar, Kettlebell Remiza, Giryatrija team in SKC so spet pokazali, da ni pomembno za koga nastopaš, vedno tekmuješ sam proti sebi, pomagajo pa ti VSI!

Vzdušje v dvorani, ko na uri teče zadnja minuta: vsi stojijo, ploskajo, vreščijo, tekmovalci iz sebe iztisnejo še zdnje atome moči… in na koncu skoraj vsak pade naredi osebni rekord! To je vzdušje, zaradi katerega je vredno vztrajati. Tisti, ki niste nikoli tekmovali tega še niste občutili. Lahko pa vam povem, da je fenomenalno.

The UNDERGROUND je bil zadnji dogodek EGSA uradni dogodek leta 2011. V tem letu se je zgodilo marsikaj.

 

Tekma v Pisarovini (LongCycle)

Tekma na Irskem (LongCycle)

Tekma v Ljubljani (StrongSport)

Rankiranje v Ljubljani (Biatlon)

Tekma na Irskem (Biatlon)

Tekma v Nemčiji (Biatlon)

Tekma v Bjelovarju (Biatlon)

Tekma v Ljubljani (Biatlon + LongCycle)

 

Zelo sem vesel, da mlada organizacija raste tako hitro, in lahko s sigurnostjo napovem, da se bo naslednje leto zgodilo še veliko več dogodkov.

Na začetku leta je Tomislav Varga iz ekipe Giryatrija obetal največ, in tako postal najperspektivnejši lifter za leto 2011. V moški konkurenci je res težko, vendar je dokazal, da je vztrajen in da bo pokazal še veliko dobrih predstav.

Največ zmag je nanizala Tajda Sobočan in tako postala najboljša lifterka leta 2011.

Najvišji Rank je osvojila Katarina Helcmanovska (World Class Master of Sports).

Največ absolutnih zmag je nanizala Ivana Gorički

Zavidljivi rezultati, ni kaj!

V EGSA organizaciji bomo v letu 2012 sigurno spremenili nekaj pravil, zavedamo pa se, da z več tekmovalci prihaja tudi večja odgovornost in več dela!

Kdo je najboljši? MI! Vsi ki som stopili na platformo in naredili vsaj eno tekmo. Vsi ki smo trenirali in skupaj hodili po poti proti vrhu. Vsak proti svojemu vrhu, saj je šport še tako mlad, da smo tekmovalci na zelo različnih nivojih.

Na koncu bom izkoristil še priložnost, da se vsem zahvalim:

Ekipa Giryatrija na čelu z Ivano in Nenadom Goričkim

Ekipa Bjelovar na čelu z Markom Banjeglavom in Vanjo Selakom

Ekipa Remiza na čelu s Daliborjem Vičevičem

Ekipa Kilkenny Kettlebell Club na čelu z Markom Stapeltonom in Eddijem Sheehanom

Ekipa Brighton Kettlebells na čelu z Markom Straudom

Ekipa Giri Sport Italia na čelu z Olegom Iliko

in seveda naša ekipa (SKC) na čelu z vsemi tekmovalci!

Upam, da se nam v letu 2012 pridruži še kakšna ekipa iz Slovenije, saj bomo skupaj lahko šport dvignili na veliko višjo raven. Letos smo kar nekaj “ekip” (fitnes centrov), kjer dvigujejo Kettlebelle povabili na VSE naše dogodke, vendar se ni NITI enega udeležil NITI en tekmovalec, čeprav na njihovih straneh piše, da se bodo udeleževali tekmovanj in posegali po najvišjih rankih.

Posebna zahvala gre Antonu Anasenku, ki preko mene širi znanje v EGSA organizaciji in tako vsem pomaga do boljših rezultatov!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017