Trpeti ali ne trpeti… je to sploh vprašanje??

Biti ali ne biti, to je zdaj vprašanje… stavek, ki ga pozna vsak srednješolec. V igri Hamlet se je to skozi oči (usta) glavnega junaka spraševal William Shakespeare. To retorično vprašanje si vsak po svoje razlaga, “uradna” razlaga pa naj bi bila, da večina ljudi raje živi kot pa umre, saj jih je strah smrti in seveda “življenja” po smrti (če to sploh obstaja).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Tajda in Gregor Sobočan po neuspešni seriji

 

Na srečo Kettlebell Lifterji vemo kaj pomeni biti, se pa srečujemo z drugim vprašanjem.. trpeti ali ne trpeti. Vsi vemo, kaj se zgodi če izberemo NE TRPETI in odložimo Kettlebelle na tla. V istem trenutku nas oblije občutek krivde, nemoči, sramu.. poraza! Porazil nas je kos železa!!

Ko z zadnjimi atomi moči dvignemo Kettlebelle nad glavo in se nam zdi, da je to vse, kar smo lahko dali od sebe, do konca predpisane serije pa je še več minut… V glavi nam nekaj “klikne” in uteži spustimo na tla… nadaljevanje zgodbe poznamo.

Kaj pa če poiščemo še nekaj moči, še nekaj atomov energije, ki nam je ostala nekje in dvignemo še enkrat? In še enkrat. In še enkrat! IN ŠE ENKRAT!!

 

* Gregor in Tajda Sobočan med trpljenjem

Noge pečejo kot pri najhujšem kolesarskem klancu…roke so žuljave kot pri orodnem telovadcu…. tricepsi vibrirajo kot pri tisti zadnji skleci, ki ste jo hoteli narediti da bi končno prišli do 50 v enem kosu… srce nam razbija tako močno, da se Kettlebelli kar umikajo od prsi… znoj kar curlja iz brade… ne moremo več… TRPETI! Dvignemo še enkrat… in še enkrat…

Kaj se v tem trenutnku dogaja v našem telesu? Kakšna vrsta moči je to? Kako jo natreniramo? Kako jo izmerimo? Temu se reče FUNKCIONALNA MOČ! Veliko sem že napisal na to temo, še več materiala imam pripravljenega za praktične primere, vendar pa smo atleti tisti, ki se moramo odločiti.. TRPETI ali NE TRPETI?

Je to sploh vprašanje, če imate pred seboj točno določen cilj? Je to sploh potrebno razmišljati, če veste da je pod to bolečino, pod znojem, nekje notraj skritih še nekaj atomov moči, ki dvignejo Kettlebell nad glavo? Kolikokrat ste spustili Kettlebell na tla prezgodaj? Preden ste naredili dovolj ponovitev. Preden ste naredili serijo do konca. Vsakemu od nas se je že zgodilo. Vsakemo od nas SE BO zgodilo. Pride dan, ko nismo z glavo pri stvari. Pride dan, ko nismo dobro spali. Pride dan, ko nismo dobro jedli… hmn… vam tole zveni znano? Koliko izgovorov potrebujete da spustite? Da nehate trpeti?

Kaj pa če VSAK DAN izberete TRPETI! Pika. Saj poznate pregovor, “pain is temporary, success lasts for ever”. No ja, “success” traja do naslednje serije, do naslednjega treninga.

Kaj imate raje, občutek krivde ali občutek ponosa? Občutek poraza ali občutek zmagoslavja? Občutek nemoči ali občutek prevlade nad samim seboj? Pekočo vest ali pekoče noge?

Trpeti ali ne trpeti.. je to sploh še vprašanje?

Boljše vprašanje je, kako bi radi izgledali na koncu? Slikovni prikaz govori zase 😉

Moj nekdanji trener, Boris Denič je vedno rekel: fantje, danes gremo na glavo! Najslabše kar se nam lahko zgodi je, da umremo. (mislim, da na rokometni tekmi ni še nikoli nihče umrl)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Tajda Sobočan, svetovna rekorderka v vaji LongCycle, kategorija -53kg, 104 ponovitve z 24kg težkim Kettlebellom!

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017