Valentino tekma – uvod v leto 2015

Leto 2014 smo uspešno zaključili in se kar nekoliko preveč opustili. Dejavnikov za to je veliko, mogoče najpomembnejši veliko preveč tekem lansko leto.

Tekmovalec naj bi naredil neke 2 do 3 nekoliko večje tekme in 2 do 3 nekoliko manjše. Naj povem zgolj zase, da sem lani tekmoval (in to vedno pripravljen) na kar 13 tekmah! Prav tako se mi je na večini teh tekem pridužila sestra Tajda, sledili pa so nama tudi ostali tekmovalci, ki so bili na koncu lanskega leta vidno utrujeni.

Vsaka tekma terja svoj davek. Potrebno se je pripraviti, vzeti prost vikend, vsaj dva dni prej nekoliko počivati in opraviti mentalno pripravo, nastopiti, biti na podelitvi.. Vse to utruja, ne glede na pomembnost tekmovanja.

V Kettlebells Centru je tradicija, da v začetku vsakega leta organiziramo kakšno tekmovanje. Letos smo bili nekako primorani to storiti kakšen mesec prej kot ostala leta, vendar koledar tekmovanj usklajujemo s prijatelji iz sosednje Hrvaške, s katerimi že skoraj 10 let odlično sodelujemo.

Letos je tradicionalna tekma v Hrvaški Pisarovini zaradi prenatrpanega urnika odpadla, do prve pomebne tekme, ki bo 29.3.2015 v Zagrebu pa je še veliko časa, zato smo se letos malo podvizali.

Po dogovoru s Hrvaško Girevoy Sport zvezo smo se dogovorili, da bo tekma na Valentinovo in da bomo pravila nekoliko priredili.

Tekmovalni čas smo iz tradicionalnih 10 minut skrajšali na 7 minut za Jerk in LongCycle oziroma na 8 minut pri vaji Snatch.

Tudi tradicionalne uteži, 32 in 24kg za fante in 24 ter 16kg za dekleta smo zamenjali z za ta del sezone veliko bolj primernimi, in sicer 28 in 20kg za fante in pa 20 in 14kg za dekleta.

Tako smo tekmo še zmeraj obdržali na visokem nivoju, pa vendar ponudili priložnost začetnikom oziroma manj izkušenim tekmovalcem, da se preizkusijo, prebijejo led.

Iskreno povedano, rezultatov sploh še nisem pogledal, še bolj iskreno povedano pa me sploh ne zanimajo. No, bolje rečeno, uvrstitve me ne zanimajo, za vsakega svoje atleta vem natančno koliko ponovitev je naredil. Na tem rezultatu bomo sedaj gradili priprave za tekmo v Zagrebu, na katero bomo (vsaj upam) odpotovali v zelo velikem številu.

Nekateri so imeli službene obveznosti, nekatere je za tekmo prikrajšala bolezen. Ostaja grenak priokus, da se takih dogodkov ne udeležuje več slovenskih tekmovalcev, saj po medijih vsak dan berem o novih “klubih” in novih “trenerjih”.

Po tekmi smo imeli sestanek zveze (Kettlebell Sport zveza Slovenija) vsi člani društev, ki smo včlanjeni v zvezo. Seveda smo na sestanek povabili tudi vsa društva, klube in funkcionalne centre, ki na svojih urnikih ponujajo Kettlebell Lifting, Girevoy Sport ali kakršno koli obliko vadbe s Kettlebelli.

Za zdaj imamo 5 društev, s katerimi smo se dogovorili, kako bomo poizkusili v letu 2015 in potem tudi naprej šport približate širši populaciji, kako naučiti ljudi ločiti zrno od plevela in kako v letu 2016 zvezi priklučiti še več društev.

Čaka nas zanimivo obdobje, okoli Kettlebell Liftinga pa se zbirajo novi obrazi, nove ideje in nova energija.

Naj tole priložnost izkoristim še za čestitke vsem udeležencem Valentinove tekme. Datoteka z rezultati je v priponki.

REZULTATI

DSCN8435

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017