Video killed the Radio star!

Screen Shot 2015-12-28 at 13.20.05

 

Saj poznate zgornji pesmi, kajne?

Saj poznate dekle na levi? Kdo pa še ni slišal za Beyonce (al kdo je že tale dečva na sliki)? Na tisoče najstnic sledi njenemu izlgedu.. uhani, frizura, obleka, čevlji… obnašanje, solarij, operacije in podobno… Vse si želijo biti njena kopija, ali pa ji vsaj biti čim bolj podobne. Za njeno promocijo skrbi 6 pisateljev besedil, za video 4 producenti, za oblačenje ne vem koliko kostumografinj, glas pa ji tako ali tako računalniško obdelajo.

Seveda gre za eno najuspešnejših… am… no… recimo, pesnic? Pevk? Plesalk? Hmn…

Pa poznate strica na desni? Preden so bili videospoti, preden so računalniško obdelali glas, preden so se fantje oblačili kot deklice (ja ja, ravno Freddija sem izbral), preden si moral narediti ne vem koliko škandalov, da so te opazili in o tebi pisali.

Včasih je bilo dovolj, da si bil najboljši. Hmn… pa saj to ni tako lahko! Seveda ne, moral si biti talentiran, moral si biti vztrajen, moral si biti dovolj odštekan in ob pravem trenutnku na pravem mestu.

Melodija, ob kateri si vsak začne peti, ali pa vsaj spremeni glas kadar posluša Bohemian Rhapsody. Melodija, pa čeprav je bila posneta davnega leta 1975 (preden so bili nekateri današnji “karkoližepočnejonateleviziji” sploh rojeni), ki je popularna že več kot 40 let in bo popularna še naslednjih 400.

Beyonce (a je na sliki Beyonce?) in pa Queen so zgolj en izmed primerov, takih primerov je še veliko več!

OK OK, ampak kaj ima zdaj to veze s stranjo www.girevoy-sport.si?

Veliko!

Redni bralci naših člankov in pa obiskovalci Kettlebells Centra veste, da se vedno vračamo k osnovam, oziroma da ne sledimo “najnovejšim vajam”, ne spreminjamo programa tako, kot nam narekuje “ameriška fitnes industrija” in ne olepšujemo zadev zato, da bi “muhe enodnevnice” končale na tej strani.

Nismo oblečeni po zadnji modi, v našem radiu ne igra pop glasba, se ne oblačimo v dedke mraze ali pošasti ob ameriških praznikih in ne sledimo zadnji dieti, ki jo narekujejo najnovejše raziskave.

Problem današnjega časa je, da večina ljudi nima delovnih navad. Oziroma, ne vztrajajo v ničemer. Pridejo na nek samemu sebi zadovoljiv nivo, potem pa, ko je treba pljuniti v roke in narediti korak naprej… no, takrat se pač poišče nek nov trend in se mu sledi. Tako je z dietami, s treningi, vodenimi vadbami.

Materiala na internetu je ogromno, youtube kar prekipeva od “doktorjev” vadbe, raziskovalcev gibalnih vzorcev, fizioterapevtov, motivacijskih govornikov…

Kaj pa, če bi se za hec obleki v staro trenirko, navadne superge, dali kapo na glavo, pustili telefon doma in se odpravili ven, na tek.

Aja, ne, tek škodi. In mrtvi dvigi so nevarni za hrbet. In počepi za kolena. Pa benč pres za rame. In dvigi na drog… aja, te vaje itak nihče več ne dela.

Cardio (vaskularni trening po navadi pozabimo napisati) ni OK, ker redi, tekači so sicer suhi ampak zamaščeni, vsaka vaja kjer se zadihaš je že cardio in seveda razvija počasna mišična vlakna… Vse to in še več so nas prepričali mediji, ki, tako kot v glasbi, služijo od prodanih pripomočkov, najnovejših kompresijskih nogavic, funkcionalnih palic za karkoližedelamoznjimi, pa magičnih tablet za hujšanje in razstrupljanje telesa.

Je že prav da raziskujemo, se izobražujemo, testiramo (na sebi, če je le mogoče) in ekspirementiramo, vendar vse v mejah normale.

Seveda obstajajo alternative, tako v glasbi kot v fitnes industriji, vseeno pa je potrebno ločiti med pop kulturo in “heavy metalom”.

Kettlebell Lifting sicer ni najbolj “heavy metal”, ampak lepa kombinacija “kitar, bobnov, vokala in ritma”

 

Comments are closed.

Spletna stran Kettlebell Slovenija © 2010-2017