Kako vaša osebnost določa kakšen tip treninga (s Kettlebelli) je pravi za vas…. ali kako Kettlebell Lifting krepi vašo osebnost!

ByAlma Papež

Jun 30, 2020
Kako vaša osebnost določa kakšen tip treninga (s Kettlebelli) je pravi za vas…. ali kako Kettlebell Lifting krepi vašo osebnost!

Prvi del!

Oglašam se po zelo dolgem času. Razlogov za to je več, nekateri so poslovni, drugi osebni, tretji pa izobraževalni.

Kettlebell (ne samo pripomoček, ampak tudi besedna zveza, ideja, trening…) je nekaj, na čemer sem si izgradil prepoznavnost, poslovno blagovno znamko ter močno osebnost.

Vendar pa, z leti me je udeleževanje tekem ter priprava na le-te minila, saj sem (poleg seveda dveh otrok) dobil nove ideje, postavil sem si nove cilje in predvsem začel razmišljati o drugih šporih. Seveda ne kot tekmovalec, temveč kot trener.

Je že res, da tople vode ne bom odkril, sem pa (še enkrat več) našel neko neraziskano področje, predvsem na področju treniranja s Kettlebelli.

Danes vam prav veliko novega ne bom povedal, upam pa, da bom dobil nekaj pozornosti, saj imam pripravljenega veliko mateirala, ki zna biti zelo zanimiv in uporaben pri nadaljnem razvoju vaših treningov in treningov vaših atletov.

Se še spomnite moje zadnje knjige: »Conjugate Approach to Girevoy Sport Training« (če je še nimate, vam jo toplo priporočam v branje.)?

Zakaj je to pomembno? Ker je knjiga napisana na popolnoma drugačen način. Opisan je način treniranja, ki je za Kettlebell Lifting (šport) popolnoma drugačen od tega, kar so me učili najboljši tekmovalci in trenerji Kettlebell Liftinga.

Spoznal pa sem še eno stvar: kadarkoli sem se odločil, da bom sledil nekemu (fitnes) programu sem obupal, nisem delal tako kot je bilo napisano. Trenerji so mi govorili, da sem len (resno, »Master of Sports international class« len??), da sem neučakn (OK, to so imeli prav), in da se bom poškodoval, ker ne delam počasi, treniram s pretežkimi bremeni, ne čutim mišice…

No, na tem mestu zadeva postane še kako zanimiva!

Nismo vsi »zvezani« enako (čeprav še zmeraj ne morem verjeti, kako fizično zvezani so lahko današnji ljudje). Ne čuti vsak svojega telesa na enak način. Ne odziva se vsak enako na isti dražljaj. Ni vsak program ali način treninga primeren za vsakogar!

Od česa je vse to odvisno? Kakšen dražljaj najbolje stimulira določen tip ljudi? Glede na kaj se odločimo, kako bomo nekega športnika trenirali? Koliko treningov na teden, kako dolge in intenzivne treninge lahko določen tip ljudi prenese? Kako daleč v naprej želite videti svoj plan? Kako dolgo mu lahko sledite? Na kakšen tip vadbe se boste hitreje prilagodili? Od kakšnega načina vadbe se boste dlje časa regenerirali? Kakšen način treninga bo za vas mentalno bolj stresen kot fizično?

Ste se kdaj vprašali te stvari, ali ste zgolj delali kar vam je trener napisal? Ste kljub stagniranju vztrajali pri programu, ali ste zamenjali trenerja?

Koliko od vas pa se je poglobilo v stvari in se vprašalo ZAKAJ?

Za vas imam odgovore! Za vsakega od vas obstaja IDEALEN program!

Še več: Za vsakega od vas obstaja IDEALEN trening ali celo program s Kettlebelli!

In še več: Za vsakega od vas obstaja IDEALEN program za treniranje Kettlebell Liftinga!!

Kako to vem? Ker to delam! Ker raziskujem, testiram na sebi in svojih atletih (saj ne vem, ali naj se jim na tej točki zahvalim ali opravičim J).

In ja, Conjugate Approach to Girevoy Sport Training ni najbolj primeren program za večino. Niti Essentials of Girevoy Sport training. Tak tip treninga ustreza verjetno samo 20-40% ljudi!

Katerim? Kaj pa ostali?

Se beremo kmalu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *